Lasurit eshop

Opel с “гигафабрика” за акумулатори в Кайзерслаутерн

Фев 06, 2020
Opel с “гигафабрика” за акумулатори в Кайзерслаутерн

Opel с “гигафабрика” за акумулатори в Кайзерслаутерн

Реклама Opel Stock
Total иска да обедини ноу-хау за производство на акумулатори за електрически автомобили в Европа чрез дъщерното си дружество Saft и в сътрудничество с PSA филиала Opel. За целта трябва да бъде създадено съвместно предприятие с името Automotive Cell Company (ACC), което ще изгради гигафабрика в Кайзерслаутерн.

Производството трябва да започне още през 2023 година. Saft и Opel искат да поставят нови стандарти в Европа, както по отношение на енергийните характеристики на своите продукти, така и по отношение на емисиите на CO2. Според сътрудниците първата фаза на проекта се фокусира върху областите на научноизследователска и развойна дейност, включително изграждането на пилотен завод. Предвижда се той да влезе в експлоатация в средата на 2021 г. и вече е заделена инвестиция от 200 милиона евро.

Следващата стъпка е голям производствен завод с осем гигаватчаса (GWh) в северния регион на Оут дьо Франс. Следва второ със същия капацитет в Кайзерслаутерн. Комбиниран капацитет от 48 GWh трябва да бъде постигнат до 2030 г.

"Това би съответствало на производството на един милион батерии годишно, което съответства на около десет до 15 процента от европейския пазар", заяви говорител на Total / Saft. В крайна сметка за завършването на тази амбициозна програма ще са необходими почти пет милиарда евро.

Шефът на PSA Карлос Таварес сподели - “Нашата цел е да предложим на гражданите чисти, безопасни и достъпни възможности за мобилност. Убеден съм, че този проект с нашия партньор Total / Saft ще постави еталон за развитието и производството на автомобилни акумулаторни клетки в Европа . "

Изпълнителният директор на Opel Майкъл Лохшелер добави - "Ние днес определяме курса си за бъдещето. В Кайзерслаутерн изграждаме най-големия завод за акумулаторни клетки в Германия. Заедно с нашия партньор Saft инвестираме милиард евро и създаваме 2000 работни места. Това е истинска гигафабрика! И това е добра новина за PSA Groupe и за Opel, но също така и за региона, и за Германия като технологично местоположение.“ Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Opel

Това е новият Grandland на Opel (Видео)

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Новият Opel Frontera: просторен, комфортен и забавен за шофиране SUV

Апр 09, 2024