Opel Stock

Шофиране в нетрезво състояние в Германия – какво ви чака

Шофиране в нетрезво състояние в Германия – какво ви чака

Шофиране в нетрезво състояние в Германия – какво ви чака

Реклама Skoda Stock
Ограничението за нивото на алкохола в кръвта на шофьора в Германия е 0,5 промила. Това обаче не означава, че и при по-нисък процент не може да има последствия. Както подчертават застрахователните експерти от HUK-Coburg, малки количества алкохол са достатъчни, за да ограничат драстично способността за реакция.

И това може да има последствия - в случай на нарушения в шофирането – като карането на зиг-заг или прекалено внимателно може да се наложи от полицията забрана за шофиране, отнемане на точки и глоба дори при съдържание от 0,3 промила.

Ако попаднете на полицейска проверка с 0,5 промила, ще бъдете глобени поне 500 евро, няма да можете да шофирате поне един месец и да ще ви начислят две наказателни точки , а над 0,5 промила, така или иначе става доста проблематично.

Ако шофирате с повече от 1,1 промила, законодателят автоматично приема абсолютна неспособност за шофиране. Последиците - шофьорската книжка на пиронн за най-малко шест месеца, три точки и сериозна глоба. След това връщането на шофьорската книжка трябва да бъде поискано от органа за пътно движение.

Дори колоезденето и алкохолът не вървят добре заедно - ако причините злополука при напиване, вие също рискувате да загубите шофьорската си книжка още от 0,3 промила. Ако алкохолът е замесен в злополука, това може да повлияе и на застрахователното покритие. В най-лошия сценарий клаузата за пиянство се прилага при застраховката за отговорност на моторните превозни средства.

Подобна случка освобождава застрахователя от задължението му да изплаща обезщетения. Това означава, че застрахователното дружество възстановява щетите на пострадалия, но товари лицето, причинило произшествието.

Важно да знаете - дори като пътник трябва да очаквате последствия в случай на авария, защото исковете могат да бъдат намалени в случай на нараняване, например за обезщетение за болка и страдание. Причината - ако седнете в колата с пиян шофьор, застрашавате себе си и сте си причинили нараняванията в резултат на това, според застрахователните експерти. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024