Lasurit eshop

Какво да вземем предвид при продажбата на автомобил

Фев 06, 2020
Какво да вземем предвид при продажбата на автомобил

Какво да вземем предвид при продажбата на автомобил

Реклама Honda ZR-V
Продажбата на автомобили не е ежедневие, затова трябва да я подготвите щателно. Има много неща, които трябва да сте наясно, за да няма гадна изненада, защото има клопки, както правни, така и финансови. Експертите от AutoAnkauf Schumacher съветват кои правила трябва да следвате.

На първо място, трябва да определите стойността на вашия автомобил. Тук DAT (Deutsche Automobil-Treuhand) предлага безплатна услуга за оценка онлайн. Или пък инвестирате 10 евро за информация за общопризнатия списък на Schwacke. Експерти като DEKRA, TÜV и ADAC също извършват оценки на превозни средства на база такси.

Трябва също така да е ясно, че автомобилът оптически прави оптимално впечатление. Средствата за това са цялостното почистване и полиране, дори измиването на двигателя с високо налягане може да усъвършенства визуалното впечатление. Съветът е да се избягвате натрапчивият мирис на ароматизаторите.

След почистването и полирането на автомобила трябва да направите серия от снимки на автомобила, включително интериора, джантите, багажника, както и всякакви повреди, а също и да попитате друг член на семейството или познат кои снимки най-добре представят автомобила.

За продажба колата обикновено трябва да бъде поставена в най-доброто възможно състояние. Освен всичко друго, това означава, че всяка повреда на автомобила се отстранявая предварително.

Добре е да знаете, че автокъщите обикновено ще ви предлагат покупна цена далеч под стойността на вашия автомобил затова трябва да избягвате търговците на автомобили. Автокъщите искат да се възползват от препродажбата на автомобила си и никога не плащат максималната цена, която сами искат от бъдещия му купувач.

Оторизираните дилъри ви предлагат разумна цена за покупка или замяна на употребявано превозно средство, когато купувате ново превозно средство - но само защото спестявате процентите на отстъпки за нов автомобил. Често ще спестите повече, когато купувате нова кола, ако продадете излезлия от употреба автомобил на частния пазар.

Като цяло използвайте с 20 до 30 процента по-висока продажна цена като основа за преговори, отколкото се опитвате да постигнете. По този начин можете да постигнете желаната от Вас продажна цена с отстъпка и предлагате на купувача опцията за договаряне на цената.

Не пренебрегвайте евевнтуални грешки или щети в договора за покупка, защото дори като частен продавач вие носите отговорност за щети, които не са споменати съзнателно.

Не забравяйте да следвате точно формалната процедура за регистрация или пререгистрация за вашия автомобил. Важно е безопасно да премахнете регистрацията си на превозното средство, защото докато превозното средство работи по вашата застраховка, трябва да платите за всяка щета, ако стане нещо.

Дори ако купувачът увери, че ще пререгистрира автомобила незабавно, това не може да предотврати непредвидено събитие и той да продължи със застрахователната ви компания (случайно или умишлено). Регистрирайте колата си сами и предлагайте алтернативни регистрационни табели или изчакайте, докато купувачът табелите.

Примерни договори за покупка на частни лица са свободно достъпни в Интернет. Предавайте документите на моторното превозно средство само след като е извършено пълното плащане, защото който ги притежава се счита за собственик на автомобила.

За пробно шофиране, което не бива да бъде отказвано, можете също така да съставите кратък договор, че в случай на авария бъдещият купувач плаща за евентуалните разходи по щетите. Винаги се уверете, че шофьорската книжка и личната карта са налице и валидни и придружавайте потенциалния купувач на пробното шофиране, което ще помогне да се избегнат евентуални проблеми. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024