Lasurit

Световен автомобил на годината 2020 : Първите номинации са известни

WCOTY 2020

WCOTY 2020

Реклама Skoda Monte Carlo
Журито на конкурса Световен автомобил на годината избра международното изложение Delhi Auto Show в Индия, за да анонсира имената на първите номинирани в тазгодишното издание на надпреварата, в това число десетте в основната категория и по пет в останалите подкатегории.

Във финалната десятка на категорията Световен автомобил на годината 2020 влизат Hyundai Sonata, Kia Soul EV, Kia Telluride, Land Rover Range Rover Evoque, Mazda3, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, Volkswagen Golf и Volkswagen T-Cross. По време на международното изложение в Женева през март, журито на конкурса ще обяви имената на финалистите, допуснати до финалната фаза на надпреварата.

В категорията Световен градски автомобил на годината 2020 номинираните са Kia Soul EV, Mini Electric, Peugeot 208, Renault Clio и Volkswagen T-Cross, а за наградата Световен луксозен автомобил на годината 2020 ще спорят BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 и Porsche Taycan.

Номинация за Световен спортен автомобил на годината 2020 получават BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan и Toyota GR Supra.

Всички номинирани до момента предложения в различните категории участват и в тази за Световен дизайн на годината 2020, като в същото време експертно жури предложи номинации и за Alpine 110S, Mazda3, Mazda CX-30, Peugeot 208 и Porsche Taycan.

Победителите в конкурса Световен автомобил на годината 2020 ще станат известни на 8 април, по време на международното изложение в Ню Йорк.

През миналата година, наградата Световен автомобил на годината бе за JAGUAR I-PACE Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили NIO Smart

NIO с две премиери на Auto China 2024

Апр 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Honda

Honda показа новите си електромобили за Китай

Апр 16, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan с пилотен проект за производство на твърдотелни батерии (Видео)

Апр 16, 2024