Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2020 21:39 - ЗАЩО ШВЕЙЦАРИЯ Е ШВЕЙЦАРИЯ
Автор: ganini Категория: Забавление   
Прочетен: 1370 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 04.02.2020 21:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За забавление и поука на нашата публика тук превеждам една статия на в-к "Санкт Галер Тагблат" (Швейцария) от 4.2.2020, която е поучителна за менталитета на тези хора, стремежът да се поставят нещата в ред, всичко да функционира коректно и перфекционизмът да триумфира!

            БИМ- БАМЪТ ПРАВИ ВСЕ ОЩЕ ПРОБЛЕМИ

Ударният механизъм на часовника на църквата Св. Мавриций в Голдах през лятото на 2019 г. излезе от такт. От това последва, че ударите на камбаната бяха погрешни. Един читател на "Тагблат" тогава забеляза, че Бим Бам ударът на четвърт час е корект, но понякога хората чуваха Бам Бим, или само Бим, или само Бам, или въобще нищо!
    Като причина за грешните удари на камбаната беше открито едно счупване на ролката за пренасочване на тежестите. "Благодарение на бдителността на нашите клисари и на усърдието на отговорната за поддръжката фирма се отстраниха всички проблеми със звъна на камбаните" -се цитираше тогава Матеус Щрава, пълномощник на църковното настоятелство. Въпросът изглеждаше решен.
    Все пак, не е така, казва Йозев Руп в неговото ново писмо до "Тагблат" от 9 януари. Ударът за четвърт час е грешно програмиран и до днес не е коригиран, пише той, и поставя под въпрос дали при приемането на инсталацията е взето предвид цялостното описание на грешките, иначе този недостатък да е отдавна отстранен.

                ТРЯБВА ДА СЕ ВИЗИРА ЕДНА ГЕНЕРАЛНА РЕВИЗИЯ

Щефан Майер, ръкожодител на католическата общност на регион Роршах, потвърждава новите проблеми с камбаните: " Като омагьосано е, тъкмо  един проблем е решен, изниква нов". При този исторически часовник това не може да се избегне и най- вече не може да се предвиди. Най- новите проблеми трябва да са при зъбното колело на ударния механизъм. Все пак проблемът не е постоянен, а се появява когато си поиска. " Това затруднява поправката, казва Майер, който много пъти беше на място, но тогава камбаният механизъм функционираве безпогрешно. Той е радостен, че може да разчита на бързото участие на техника Сандро Фрефел от Мурибаер АГ. Заедно с олтарния тим 
(поп+ клисар, бел. на прев.) трудностите се отстраниха бързо. В близко бъдеще църковното настоятелство ще трябва да се заеме с въпроса за една генерална ревизия на чука на камбаната и за замяна на зъбното колело на четвърт- часовете.

Рудолф Хирти



Гласувай:
8



1. nedovolen - Произхода на Швейцария е от. . . Б...
05.02.2020 06:36
Произхода на Швейцария е от ... България.
Но нали от малки не се учим от децата, а ги ... учим.
Те затова.
:)))
цитирай
2. krumbelosvet - Дали затова е Швейцария?
05.02.2020 09:40
Дали затова е Швейцария?
МЯСТОТО на Швейцария е ТРУДНО ЗА ОКУПИРАНЕ. Другите страни имат крепости, СОБСТВЕНОСТ НА ГОСПОДАРИТЕ. Ние имаме планини, където сме съхранили ДУХА на народа си. А Швейцария е САМО ПЛАНИНИ. Геслер е гонил Вилхелм Тел с успеха, с който се гони ВЯТЪРА. Планинският въздух и УКРИВАНЕТО НА ДАНЪЦИ от завоевателите, са направили швейцарските младежи СНАЖНИ И СМЕЛИ. Поради което Папата ги ползва за охрана. Банкерите не са по-прости от Папата, и са избрали това парче земя за ТРЕЗОР. За Т Р Е З О Р !!!
ЗАТОВА ШВЕЙЦАРИЯ Е ШВЕЙЦАРИЯ. Парче земя, обединило различни етноси с ПРИРОДНИТЕ СИ ДАДЕНОСТИ. Съчетание, използвано по-късно от банкерите.
цитирай
3. krumbelosvet - А в град Берн
05.02.2020 19:56
А в град Берн. един от символите на Швейцария, Айнщайн е получил първото си работно място като доктор по физика, с НАГЛАСЕН специално за него конкурс. Щото геният стоял дълго без работа. Корупция в Швейцария. В Берн. Но това не е засегнало престижа нито на Айнщайн, нито Берн, нито Швейцария. Леле, ако се беше случило у нас, кво щеше да се изприказва...
цитирай
4. ganini - Мани, мани...
08.10.2020 15:26
Нямам думи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ganini
Категория: Изкуство
Прочетен: 284770
Постинги: 97
Коментари: 342
Гласове: 1404
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930