Skoda Monte Carlo

Тест драйв на най-модерните камиони на метан в комплекс Златни пясъци

Тест драйв на най-модерните камиони на метан в комплекс Златни пясъци

Тест драйв на най-модерните камиони на метан в комплекс Златни пясъци

Реклама Renault Arkana
- Вижте как можете да спестите до 1000 лв. на месец от гориво за товарни превози

Най-модерните камиони на метан ще могат да бъдат тествани от днес до петък в комплекс „Златни пясъци“. Там започна 8-та Национална среща на земеделските производители, в която участва рекорден брой лектори и гости от Европейската комисия, Европейския парламент, представители на държавната администрация, бизнеса, академичните среди и браншовите организации. На форума присъстват и автомобилни компании, които също като земеделските производители са изправени пред предизвикателството да осигурят чист и ефективен превоз на големи обеми товари и ежедневните доставки в бранша.

Инженерите на Скания от години целенасочено разработват модели камиони, които да отговарят на непрекъснато нарастващите изисквания на ЕС за безопасен и сигурен превоз на живи животни и храни. По време на срещата шведският производител ще покаже различни модификации на товарни автомобили на CNG, подходящи за превоз на животни, зърно и друга селскостопанска продукция за къси и дълги разстояния.

Именно дългите дестинации са обект на продължаващите дискусии в ЕП, свързани със защита на животните при транспортиране, както и високите стандарти за доставка на храни, включващи внедряване на системи за проследяване на местоположението и продължителността на пътуванията на камионите, както и цикъл за обратна връзка в реално време между точките на заминаване и пристигане. Нарастват и изискванията за намаляване на емисиите вредни газове от товарните автомобили, като същевременно не бива да оскъпяват прекомерно превозите и да ограничават доставките.

В Златни пясъци Скания ще демонстрира алтернативите, които осигуряват както градската логистика, така и регионалните и международни превози. На щанда на компанията ще бъдат представени всички възможни варианти с алтернативно задвижване – камиони на биогаз (метан), биодизел, биоетанол и хибриди, които могат да покрият регионални и международни превози и излъчват с 85 до 92% по-малко въглероден диоксид. Но не само това привлича вниманието на хората в бранша. Спестяването, което собствениците на камиони на метан отчитат, варира между 600 и 1000 лв. на месец през пробег от 10 000 км. И точно такива возила ще могат да бъдат тествани през следващите три дни в Златни пясъци (5-7 февруари в х-л Адмирал). Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024