Skoda Monte Carlo

Оценката на Tesla чупи рекорди

Оценката на Tesla чупи рекорди

Оценката на Tesla чупи рекорди

Реклама Skoda Monte Carlo
Цената на акциите на Tesla скочи до над 900 долара, доказвайки, че в скорошното покачване на стойността имаше повече потенциал, отколкото мнозина предполагаха и доста от водещите много “интелигентни” брокери на акции сега се чувстват много тъпо. Естествено, те търсят обяснение и това вероятно има точно толкова общо с успехите на Tesla, колкото и с провалите на всеки друг автомобилен производител.

Според Bloomberg Елон Мъск вече е изградил водеща позиция въпреки все още развиването си на американския пазар, а Model 3 се издига в продажбите си, за да се превърне в един от най-продаваните автомобили в Европа, независимо че е напълно електрически модел. Tesla се нуждаеше само от година, за да построи първия си завод в Китай за сглобяване на моделите си и от миналия месец започна доставките на местния пазар. До март планира да започне предаването на Model Y на клиентите, което с месеци предсрочно изпреварва плановете на компанията.

„Смятаме, че те са доста далеч напред в областта на батерията и EV технологиите“ - казва Адам Джонас, анализатор от Morgan Stanley. - „Tesla се препозиционира от това да се разглежда като автомобилен резервен играча, в това да бъде технически авангард, който вече е от рода на направеното от Amazon, Apple и Google“.

Определено вече Tesla не трябва да се третира само като технологична компания, автомобилите са много по-трудни от телефоните за създаване и производство.
Tesla вече просто прави автомобили. Това е автомобилна компания...

На този фон просто на брокерите в борсата трябва да се отворят очите за осъзнаването, че и другите големи автомобилни производители трябва да се оценяват по-високо, отколкото в момента, като се има предвид, че Tesla все още няма същото въздействие върху световния пазарен дял на автомобили като Volkswagen, Ford или Toyota. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили Audi BMW Peugeot Tesla Volkswagen Volvo

Март 2024: Това са най-продаваните електромобили в Европа

Апр 30, 2024