Lasurit eshop

При възникнали през последните 3 дни тежки пътни инцидента, 4 са заради употреба на алкохол

При възникнали през последните 3 дни тежки пътни инцидента, 4 са заради употреба на алкохол

При възникнали през последните 3 дни тежки пътни инцидента, 4 са заради употреба на алкохол

Реклама Peugeot 408
Четири тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили във времето от събота до понеделник, при които е установено, че водачите са управлявали след употреба на алкохол. Това сочи статистиката на Националния координационен център за безопасно движение по пътищата. От инцидентите няма загинали хора, но 4-ма са пострадали.

В понеделник, на територията на Околовръстния път на Враца 64-годишна жена е изгубила управление над автомобила, който се е преобърнал. Пристигналият на място екип е извършил оглед на място, а при тестване анализаторът е отчел високи промили в кръвта на водачката.

Ден по-рано на територията на гр. Суворово е настъпило пътнотранспортно произшествие - 46-годишен шофьор, при управление на автомобил без валиден годишен технически преглед, се удря последователно в стълб, в дърво и в масивна ограда. След инцидента той и пътникът му, мъж на 45 г., са напуснали мястото на произшествието, но по-късно са издирени от служители на МВР. Пробата за алкохол се е оказала положителна, а състоянието му, след инцидента, е наложило да бъде откаран в болнично заведение.

В събота вечерта, около 20.10 ч, в гр. Варна на кръстовище на два от основните булеварда е настъпил челен удар между два леки автомобила. В единия са пътували младеж на 19 години и 18-годишна, а в другия – мъж на 36 години. От удара са пострадали двамата младежи. При последвалата проверка на място е установено, че 36-годишният е управлявал след употреба на алкохол. Известно е, че той има множество нарушения по ЗДвП, като има влезли в сила присъди и е лишаван три пъти от правоуправление заради шофиране на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - през 2009 г. е бил лишен 18 месеца, през 2012 г. - за 24 месеца, а през 2018 г. - за 10 месеца.

Пак в събота, на пътя между селата Войника и Зорница, на територията на ОДМВР – Ямбол, е настъпило пътнотранспортно произшествие с лек автомобил, управляван от 52-годишен водач. По предварителни данни мъжът се е движил с несъобразена скорост, на завой е изгубил управление над автомобила и се е преобърнал в канавка. От удара е пострадала спътничката му – на 46 години. При тестване на шофьора, отново се оказало, че той се е качил зад волана след употреба на алкохол.

*Източник: www.mvr.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии