Lasurit

Великобритания иска забрана за продажбата на бензинови и хибридни автомобили от 2035 година

Великобритания иска забрана за продажбата на бензинови и хибридни автомобили от 2035 година

Великобритания иска забрана за продажбата на бензинови и хибридни автомобили от 2035 година

Реклама Renault Arkana
Според информация на Reuters, английското правителство, в лицето на премиера Борис Джонсън, има план, който има за цел забраната за продажби на нови бензинов, дизелови и хибридни автомобили от 2035 година, което е 5 години по-рано от първоначално анонсираното.

"Сега като държава, като общество, като планета, като вид, не трябва да действаме", казва Джонсън, цитиран от www.reuters.com "Изключително обезпокоително е това, че правителството е изместило сроковете за толкова критичен въпрос за потребителите и индустрията", споделя Майк Хейс, изпълнителен директор на английската индустриална асоциация SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders). "Производителите са напълно отдадени на бъдешето с нулеви емисии, като към момента на пазара има около 60 зареждаеми (plug-in) модела и повече от 34 се очаква да дойдат през 2020. Въпреки това, с настоящото ниво на търсене за тази все още скъпа технология, формираща малка част от продажбите, е ясно, че ускоряването на една вече сама по себе си предизвикателна амбиция ще се нуждае от повече от инвестиция от индустрията. Това се отнася за трансформация на пазара, но в същото време все още нямаме яснота по отношение на бъдещето на грантовете за зареждаемите (plug-in) автомобили- основните двигатели за възприемането на електромобилите, което приключва след само 60 дни, и в същото време мрежата зарядни станции във Великобритания е все още ужасно неадекватна".

"Ако Великобритания ще поема ролята на лидер по отношение на нулевите емисии в глобален мащаб, то ние се нуждаем от конкурентен пазар и конкурентна бизнес обстановка, която да стимулира производителите да продават и произвеждат тук", допълва Хейс. "Крайна дата без план само ще разруши добрите намерения още днес". Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Bentley

Bentley показа Batur Convertible. Ще има само 16 екземпляра (Видео)

Май 07, 2024
Авто Новини Авто глобус BMW

M Performance части за BMW 5 Series Touring и i5 Touring

Май 07, 2024