Skoda Monte Carlo

Финансов бонус за електрическия Hyundai. В Германия...

Финансов бонус за електрическия Hyundai. В Германия...

Финансов бонус за електрическия Hyundai. В Германия...

Реклама Peugeot 408
Решението на федералното правителство да увеличи премията за електричество взето през ноември все още предстои. Ето защо някои производители на автомобили вече сами предприемат действия за поощряване на клиентите си. Така например вече купувачите на електрифицираните модели на Hyundai /акумулаторни или хибридни/ могат да си осигурят предимства при покупка до 8 000 евро.

Причината за тази атака – колебаещите се клиенти. Защото федералното правителство обяви увеличение на екологичното финансиране до 6000 евро за електрически превозни средства и 4500 евро за хибриди с приставки, въз основа на нетната цена, но то не влиза в сила още заради предстоящият преглед на тази субсидия от Европейската комисия. Това забавя процеса на одобрение и предизвиква забележимо нежелание за покупка, казва Hyundai.

Затова корейците утроиха дела на настоящия производител в екологичния бонус (2000 евро), когато се купуват Hyundai Kona Elektro или Hyundai Ioniq Elektro. Предимствата при покупката на тези модели се състоят от валидния в момента екологичен бонус от BAFA (Федерална служба за икономика и контрол на износа) от 2000 евро и утроения дял на производителя от 6000 евро.

При закупуване на хибриден плъгин автомобил Ioniq, Hyundai плаща екологична премия в общ размер на 5000 евро. Освен това купувачът на хибрида може да си осигури 1500 бонуса за околната среда, които може да приложи към BAFA. Общо купувачът на Kona Elektro или Ioniq Elektro може да постигне 8000 евро, а на Ioniq plug-in хибрид 6500 евро, ако кандидатства и за държавния дял в бонуса.

Цените минус премиите за околната среда, предоставени от Hyundai и правителствения бонус за околната среда, който се иска от клиента, започват от 26 400 евро за Hyundai Kona Elektro, 26 900 EUR за Ioniq Elektro и 25 500 EUR за хибриден плъгин Hyundai Ioniq. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024