Китай отпусна $9 млн. за борба с коронавируса

$10 млн. предоставя и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс
Обновена: 27 яну 2020 23:14 | 27 яну 2020 22:37, Елка Василева
10
Китай отпусна $9 млн. за борба с коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Китайското финансово министерство и китайската Национална комисия по здравеопазването отпуснаха близо девет милиарда долара за борба срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Броят на починалите от вируса достигна днес 81 души. Правителството взе решение за удължаване на ваканцията по случай лунната Нова година, а голям брой големи компании спряха работа или наредиха на служителите си да работят от вкъщи.

Още по темата

Междувременно стана известно, че основателят на „Майкрософт“, милиардерът Бил Гейтс и съпругата му Мелинда („Bill & Melinda Gates Foundation“) даряват 10 млн. долара за мерки срещу разпространението на коронавируса 2019-nCoV в Китай и Африка. Това се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на фондацията, цитирана от БГНЕС.

„Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс днес обяви, че скоростно отделя 10 млн. долара спешна помощ и съответната техническа поддръжка, за да помогне на онези, които се борят с разпространението на вируса в Китай и Африка.

Това ще засили усилията за ограничаване на глобалното разпространение на коронавирус 2019-nCoV“, се казва в изявлението.

Средствата ще бъдат разделени поравно между Китай и центровете за контрол и превенция на заболяванията в Африка.

На 31 декември 2019 г. китайските власти информират Световната здравна организация за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан, разположен в централната част на страната.

Експертите са установили причинителя на заболяването - това е коронавирус 2019-nCoV. Извън континентален Китай е съобщено за заразени хора в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, САЩ, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия и Малайзия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Китай ще се справи, преди 4 години
но недай Боже, тук да дойде този вирус, голяма трагедия ще настане!
6
1
 
3
 
! Отговори
Риво преди 4 години
Според конспираторите човекът е най-висшето създание и има пълен контрол над всички процеси и създания в природата. Сериозно ли вярвате в това?!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак пране на пари-то маски,то болници..А защо не хваща децата и млади хора този вирус? Създаден е за прочистване от ненужен мат.реял,бъдещи и настоящи пенсионери,за да има храна за млади р.о.би..Някой се прави на Господ...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и грипа започнаха да го правят в Китай.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиони, милиарди.... абее вие тея цифри за нищо ги нямате
2
0
 
8
 
! Отговори
info205 преди 4 години
9 Милиарда /9 000 000 000/е реалната сума, това са многомилионни градове които са под карантина и армия от багери строи полева болница в Уахан. Такава гледка не бях виждал багерите са повече от хората. До месец ще поникне няколко-етажна сграда.
1
1
 
7
 
! Отговори
.. преди 4 години
...отпуснаха близо девет милиарда долара...***, толкова ли ти е зле математиката?Последно колко са дали?