New Dacia Duster

Първият електрически пикап на General Motors идва догодина

GM EV pickup

GM EV pickup

Реклама Peugeot 408
Днес американският автомобилен гигант General Motors обяви, че с инвестиция в размер на 2.2 млрд щатски долара, бъдещето на компанията се обвързва в основната степен с електрическото задвижване. Средствата, които коментират от фирмата, ще бъдат предназначени за комплекса й Hamtramck в Детройт, където ще се произвеждат различни модели 100% електрически пикапи и SUV автомобили, и ще се превърне в първото й съоръжение, специализирано в сглобяването единствено на коли с електрическо задвижване.

Първият изцяло нов 100% електрически автомобил на General Motors ще бъде именно пикап, като производството му се очаква да започне късно през следващата година. След него, гигантът ще лансира разработеният от подразделението й за автономни автомобили Cruise- Cruise Origin, който ще бъде модел за споделено и наемно управление.

"С тази инвестиция, GM прави голяма крачка към реализирането на нашата визия за изцяло електрическо бъдеще", коментира Марк Ройс, президент на General Motors. "Нашият електрически пикап ще бъде първи от няколко различни електрически пикапа, които ще произвеждаме в Detroit-Hamtramck през следващите няколко години".

От General Motors анонсират също така, че компанията ще инвестира допълнителни 800 млн долара в своите доставчици и вторични проект за лансирането на новите си електрически пикапи. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Екстремният DEFENDER OCTA с дебют на 3 юли (Видео)

Апр 25, 2024
Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Rover

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

Апр 25, 2024