Китайски учени разкриват тайни за новия коронавирус

Сходен е с ТОРС вируса, който предизвика епидемия
27 яну 2020 14:02,
18
Китайски учени разкриват тайни за новия коронавирус
Снимка: БГНЕС

Китайски учени публикуваха серия от академични доклади за ранните си открития за новия коронавирус, който отне над 50 живота и зарази повече от 2000 души в цял Китай. Тя бяха публикувани наскоро в с. „New England Journal of Medicine" заедно с електронни микрографии на новия вирус (2019-nCoV), съобщава Радио Китай.

Още по темата

Последователността на генома показва, че 2019-nCoV е над 85% идентичен с ТОРС, посочва ръководителят на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията Гао Фу.

Проучванията потвърждават, че новият коронавирус се различава от разновидността предизвикала епидемията от ТОРС. Те принадлежат към различни клонове на семейство Коронавирус.

В докладите на китайските учени се посочва също как те са открили и изолирали вируса, както и методите, използвани за секвенирането на генома му.

Новите коронавируси вероятно се появява периодично при хората, поради широкото разпространение, голямо генетично разнообразие и честата рекомбинация на техните геноми, както и увеличеното взаимодействие между хора и животни, отбелязват още учените.

Те подчертават, че контролът върху разпространеното на 2019-nCoV трябва да се засили чрез внимателно наблюдение, активно проследяване на контактите и търсене на заразените животни, както и пътищата, по които вирусът се предава на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Риво преди 4 години
По принцип е естествено в една част на света да се яде едно животно, а в друга да е абсурдно. Проблемът е в хигиената. Тук например не ядем плъхове ама това не значи, че не ядем храна, която е била в досег с тях и това дето изхождат. Имам познат хамалин в склад на една веригите и казва, че е супер гнусно всичко там.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"увеличеното взаимодействие между хора и животни" -- аз се сещам само за 2 метода на такова генетично "взаимодействие": генно инженерство и другото, дето освен че не е за писане, май и реално няма как да стане :D
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
sсилата на китайците е в хората. всяка държавна структура се грижи по някакъв начин за народа си. Разликата е тази , че в Китай сега се опасяват за епидемия в Китай от която могат да загинат милиони.... а ние се чешаме с думи по заТниците и блещиме. Ако китайците решат да плашат населението си за да намалят трафика - ОК!, ако решат да копаят заграждащи ровове - ОК! ТЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА @ МИЛЯРДА КИТАЙЦИ И ОЩЕ 3-4 МИЛЯРДА НАСЕЛНИЕ НА ЗЕМЯТА.Нека ги подкрепяме
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на интернет дават как са блокирани хората по домовете си. никой не се мота по улиците, училищата и неходи на работа.Но днес видях как облечен в бяло китаец, спира коли и с дигитален термометър опипва челата на хората за грипна индикация според температурата.И сега въпросът е. Абе на никого ли не му иде на ум, че ако първият пипнат е болен, че следващите ще бъдат заразени
10
1
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
TAINATA E- POVE4E SUPI OT PRILEPI,SHISH OT ZMII,KOITO SA JALI PRILEPI, V MENJUTO VLIZAT- SUPI OT GNEZDA,STROENI OT SLJUNKITE NA LJASTOVIZI,KAVARMA OT KOTKI,KEBAP OT KU4ETA,PLAKE OT PLAHOVE,I ORDJOVAR OT TIGAR ILI RIS?!?!?!?!? DOBAR APETIT PO KITAISKI I BADETE V O4AKVANE NA NOVI VIRUSI.
9
0
 
1
 
! Отговори
Токсиколог-любител преди 4 години
Все си мисля, че вече имат и тестове,и терапия,и ваксина....Просто сега форсирано формират търсенето........ Пазар му казват - и на Запад , а явно и на Изток ! ! ! Да изчакаме, да се снишиме....хм...
8
0
 
8
 
! Отговори
След свинете, преди 4 години
идва ред на хората!? Като няма лек за китайският вирус, как ще го ограничат, пак по сталински ли, няма човек, няма вирус. Кога ще започнат?
7
3
 
5
 
! Отговори
mmm преди 4 години
Да ви кажа ли как едни хорица от една лаборатория отишли на летището в Ухан, пръснали два-три пъти в тълпата, която се прибирала и си отишли.Те били имунизирани, но тези, които били напръскани не били. И така тръгнала заразата.
6
16
 
4
 
! Отговори
Нобел преди 4 години
Тия жълтурнаци и учене ли имали хаха.А къде са Айнщайн Херз Доплер Шрьодингер Гайзенберг Поанкаре Поасон Дьо Бройл Томсън Нютон и тн.Дръпнати полухора.
5
4
 
18
 
! Отговори
Новата мода преди 4 години
на биологическите оръжия са мутиралите животински вируси, които могат да се предават на човек . От време на време "пробно" ги изпускат от лабораториите и политкоректните медии и СЗО се чудят какво да пишат. Пък китойците и без другото са милиард народ 100-200 умрели или 1000 бълха ги ухапала. Те сигурно от мръсен въздух *** повече....
4
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Няма начин морето да не е до колене, щом от написаното лъха на бодряшки ентусиазъм. Предлагам къде Великден, да ни споделиш искрено и лично как си изкарал тая зима, и евентуално (изрично казавам евентуално!) някоя от сезонните й хреми. Дано си пропуснал, въпреки че провидението може да има и други планове. И не забравяй, да наблегнеш да ни осветлиш как в личен план имунната система се е справила.Под сурдинка: ако не успее да се справи, може да си сигурен, че работата никак не е на добре...
3
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С една дума, китайските учени не са открили почти нищо. Руските учени пък веднага се захванаха да правят биологично оръжие от мутиралия вирус под прикритието че работят за ваксина. Разни хора разни идеали.
2
0
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Абе как ви идва на ума дапишете такива коментари. Испанската инфлуенца, отнела живота на милиони защото са пили температупосвалящи препарати и не са яли кисело ли?
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разберете,Вирусите вече са ни показали всичко на което са способни. Това си е един доклетъчен организъм и както и да мутира - човешката имунна система ще се справи с него.Просто не пийте температуросвалящи препарати ако температурата ви е под 40С. Яжте много кисело и чакайте да ви мине.