Морето изхвърли тръбата за мръсните води от Созопол

Паника сред хората, страх от екокатастрофа
72
Морето изхвърли тръбата за мръсните води от Созопол

Морето изхвърли част от тръбата за заустване на мръсните води от Созопол и предизвика притеснения сред местните жители, че може да се стигне до екокатастрофа, която да се отрази на предстоящия летен сезон.

Съоръжението изплувало на брега на къмпинг "Златна рибка" , съобщи "24 часа".

Тръбата е част от мрежата за отвеждане в морето за дълбоководно заустване на отпадните води от пречиствателната станция на града, която бе изградена по интегрирания проект за водния цикъл в Созопол.

Той е на стойност 75 млн. лв. и бе реализиран през 2015 г. по времето на бившия кмет Панайот Рейзи.

Общинската администрация вече направила обследване в района и успокои, че риск от екокатастрофа няма.

"През тръбата се заустват само пречистени води, а пречиствателната станция работи нормално", казаха от кметството.

Според служители на общината проектът бил още в гаранция и фирмата изпълнител на проекта щяла да я възстанови за своя сметка.

Заустването на отпадните води на Созопол става на 2,5 км. навътре в морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички крайбрежни заведения и къщи в стария град на Созопол си исипват помията директно в морето.
58
2
 
4
 
! Отговори
Жена преди 4 години
Ами ето за това ще почиваме в Гърция.Още семейно пазим спомени от 'незабравима' ваканция прекарана в инфекциозно отделение, след само 2 дни престой на морето(Приморско). От 3 години почиваме само в Гърция, храна, обслужване, цени всичко е на ниво.
57
3
 
0
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До В ГърцияБил си ти в Гърция.На куково лято
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tsistoto more....pres liatoto oste po tsisto
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото си спомням отначало планът беше тръбата да бъде изведена на 10км в морето. Но после стигна само някъде пред о.Св.Иван.Би трябвало да има изискване за минимално разстояние от брега, така както за корабите съгласно конвенцията Марпол тази дистанция е определена на 3 мили (5.5км) от най-близкия бряг за пречистени води и 12мили ( т.е извън териториални води) за непречистени.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 75 милиона лева ???!!!! Една тръба ....
53
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Морето ни върна фекалиите обратно.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...., дето уж туризма им цапал морето. Сега вашите ***са на плажа.
51
0
 
8
 
! Отговори
В Гърция преди 4 години
дори реките не се изливат директно в морето, а преминават през изкуствено създадени пясъчни наноси. Да не говорим, че зоната където реката се влива в морето обикновено е някаква натура и е изцяло обрасла с водна растителност, която допълнително прочиства.
50
2
 
12
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Ако е пречистена водата, защо я изхвърлят на 2 километра от брега? И като я изхвърлиш навътре тая клоака, какво очакваш, че всичко е наред ли? Я не *** у моя двор, а у тоя на съседо, за да ми е чисто! Да ви имам акъла. Ако ще в средата на океана да изхвърлиш! И на луната пак си е кендзеф! Като са пречистени водите, какво пречи да се леят на плажа?
49
3
 
11
 
! Отговори
Мен преди 4 години
На клоакоморието ходят 2 вида хора 1. Тотални мизерници дето си броят стотинките и преглъщат всичко само и само да се топнат в кафявата вода. 2. Любители на разстройството и повръщането.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 75 милиона??? Тунел ли е копан?? Мост ??? Подводница ли дежури там???Абе...абе....( Самоцензурирам се) ...абе..Перник трябва да оправя нещата нали??Навсякъде другаде е супер..абе..
47
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
75 милиона и тръбата изхвърлена. Леле...
46
0
 
10
 
! Отговори
Преди дни преди 4 години
излезе информация, че черноморската скумрия напълно е изчезнала от Черно море, е днешната новина явно трябва да ни утеши че е заместена с други биологични форми - фекалии.
45
3
 
8
 
! Отговори
Дефендър Норген преди 4 години
Ахам,начи по тая тръба се изкарват на 2 км навътре и настава пир за морските обитатели,след време ние улавите ловим и се храним с тях и се натряскаме от разстройства..А щом е от 2015-та,трябва да се изсипани тонове кааафевва субстанция и те да отплуват по морското течение в кръг около черно море край Румъния,Украйна,Русия,Грузи и накрая у Босфора вече поразредени екскрементите и хапнати от рибки край Босфора и накрая турските богаташи ги хапват рибките в скъпите ресторанти на истанбу
44
0
 
17
 
! Отговори
Връбница София преди 4 години
Тук всичко се прави само с цел да се крадат пари.Срещу нашия блок ремонтират по европроект детска градина.Всичко бетонираха и наслаха с плочки.Зеленина-йок.Боядисаха я в килотено-розово.Грозно,не знам кой архитект одобри този план за ремонт и кой му е дал диплома.По красиво беше с тревната площ и многото зеленина.Дори внука ми,който е на 10 намира цвета за отвратителен.Тук -там зелено в съчетание с розово-,,вкус и красота".
43
1
 
18
 
! Отговори
Винкела преди 4 години
Възможно ли е да пресушът и морето както язовира в Перник .?
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава че на два километра около Созопол всичко е в лаййнна .И там е пълно с попчета те се хранят с *** .Попчетата ги ядете по ресторантите и така после в тоалетнната .После постепенно заприличвате на лаййнна .
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли някой китаец да иде и кихне в пар ла мента!!...Друг..в Банкя!
40
0
 
11
 
! Отговори
Лудница преди 4 години
Ред е да отровят и морето !Няма само река Марица да е отровена завинаги .Бай *** управлява лош материал .Пък лошият материал гласува за него .Излиза че материала е психично болен в таз лудница .А докторите са болни от бяс .Къде да ходим сега?