Обявиха грипна епидемия и в Пловдив

Учениците излизат във ваканция до 6 февруари
27 яну 2020 12:36, Красимир Ангелов
5
Обявиха грипна епидемия и в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив обяви грипна епидемия за областния град, съобщава БТА.

В тази връзка от утре до 4 февруари включително всички училища в областния град ще бъдат в грипна ваканция. Това потвърди и заместник-кметът по образование в община Пловдив Стефан Стоянов.

Учебните занятия трябва да започнат на 6 февруари, след междусрочната ваканция на 5 февруари.

Броят на болните е под средния за страната, но през последните дни той рязко се е увеличил. Обявяването на грипна епидемия е и като превантивна мярка, обяви д-р Моника Троянчева, директор дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ

В болниците са преустановени плановите операции, както и женските и детски консултации, имунизациите и профилактичните прегледи. За да не се пренасят вирусите, здравните власти препоръчват да се избягват местата, където се събират много хора.

В Пловдивска област миналата седмица грипна ваканция бе обявена в училищата от общините Хисаря, Карлово, Куклен и Сопот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипната епидемия е в полза на учителите и никой друг. Децата също се радват защото ще ходят в ...мола ,където също ще бъдат заедно и ще си разменят бацилите заради които уж са разделени... Хубава работа ама...хайде по-големите добре ,но мъниците...?!сами не могат да остават , трябва да ги гледа някой...и се започват едни еквилибристики ...отпуски, болнични,жокери ако има някой...тегло ...а бацилите са навсякъде... Няма как да ги спре планираната ваканция,която "странно съвпада"с междунарсрочнат
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква полза има от обявяването на "грипни епидемии", като затварят САМО училищата? Би трябвало да се отменят всякакви масови изяви, като концерти, театрални представления, кина, митинги и демонстрации... Това се казва истинска борба с грипа!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво ще правят на 07.02, ще преброят ли??? Ами направете я до 09.02
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мен ме интересува какво правят родителите, когато е обявена грипна ваканция?!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко им е ваканцията. Дайте им по-голяма, та да не се спат да лунджат по улиците и да пътуват до топли места.