Нова мода у нас - с куче на работа

Архитектурни бюра и IT фирми предлагат дом за четириноги
27 яну 2020 11:33,
64

Много интересна тенденция набира популярност у нас - ходенето на работа с домашния любимец. За много компании в Китай и Япония това не е нищо ново. Оказва се, че и у нас немалко фирми имат същата практика.
Още по темата

Психолозите обясняват, че тази практика се отразява чудесно в творческите браншове, тъй като животните сплотяват колектива, правят обстановката по-дружелюбна и вдъхновяваща.

Мая, Гръм и Чили са в архитектурно бюро на стопаните си Илиян и Лора. Офисът вече се е превърнал в техен дом за кучетата. Те израстват в офиса, дори ходят по обекти с техните стопани.

"Наложихме на колегите си това, че ние си водим кученцата на работа. Трудно е да ги оставим по цял ден сами", сподели Лора пред Bulgaria ON AIR.

"Нашите клиенти са толкова широкоскроени, колкото сме и ние", отбеляза Илиян.

Тенденцията у нас се оказва, че вече набира популярност, особено в IT сектора. Лора и Илиян съветват всички, които са решили да въведат практиката, да бъдат готови за всякакви ситуации.

"Има моменти, когато ни пречат, когато има много хора, движение", каза още Лора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано се възприеме от тесногръдия ни озлобен народ! Зависи от естеството на работа, но аз отдавна практикувам това. Много отдавна кучетата се използват в болници, старчески и детски домове за терапия, а тук при нас "бай ***" *** ползва кучето за звънец на двора или алармена система против крадци, която дори често пъти "не се нуждае" от вода и храна, вързано на дебела верига. Браво на всички, имащи смелостта да излязат от праисторическата рамка!
49
5
 
4
 
! Отговори
от Сан Франциско преди 4 години
Приберете си кабеляците, че е грозно от архитектурна гледна точка, пък и чистачката сигурно не ги и побутва даже да не падне някой лабтоб.
48
8
 
11
 
! Отговори
Това е прекалено преди 4 години
А защо не ходим с децата си? Това ми се струва по-добре. И те разведряват обстановката, а и няма да стоят сами в къщи докато мама и тати са на работа. За кучетата се мисли, а за децата-кога?
47
6
 
5
 
! Отговори
истината преди 4 години
До СнимкаНищо няма да кажа. Но *** са си ***.
46
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как сериозно да се отнасям с такива? И това изречение "Наложихме на колегите си това, че ние си водим кученцата на работа." НАЛОЖИХМЕ" - т.е. "дреме ми вие там какво правите, аз съм ШЕФ и правя каквото си искам." Криза на средната възраст и неизживяно детство. *** на лекар. Психар. А тъщата няма ли и тя да се мотае по офиса ти? Някакви псевдо-бизнесмени-*** се появяват и после защо нямало кадри. Ами с такива кретеноиди за шефове кой ще работи?
45
0
 
13
 
! Отговори
Кучкар преди 4 години
Имам куче но не мисля че е ок да е в офиса. Единичен случай в годината поради някакви обстоятелства може, но редовно да виси в офиса е абсурдно. Като прибавим и че масово хората не ги възпитават както трябва съм за без домашни любимци на работното място. Когато искаш да си с него докато работиш, си работиш от вкъщи.
44
2
 
14
 
! Отговори
Лора преди 4 години
Човек е свободен да прави каквото иска, стига да не вреди и пречи на другите. На едни им пречат кучетата. На мен ми пречат пушачите - тези по улиците които димят пред мен и димът влиза в носа ми. Които хвърлят фасовете навсякъде. Пречат ми тези, които паркират колите си по тротоарите, така, че става непроходимо. Пречат ми тези, които си хвърлят *** през балкона и предблоковото пространство прилича на кофа. Да не мразим толкова кучкарите, защото ако се замислите всички с нещо пречи.
43
2
 
7
 
! Отговори
*** преди 4 години
До до кучомразНе не ме страх и никого не ме е било страх от кучета. Просто собствениците са понякога нагли ненормалници. И няма кучелюб който да ме накара да се съобразявам с кучето му ако аз не желая.
42
8
 
6
 
! Отговори
до кучомраз преди 4 години
До ****Стани дядо Мраз по-добре!А с кучетата ще се съобразяваш, защото те разпознават страх. Страх притежават такива фризачи като теб. Следователно кучето е по-висш член на обществото от теб и ще си мълчиш!
41
4
 
5
 
! Отговори
**** преди 4 години
До СССР2На път съм да стана кучомраз заради *** кучкари, които не се съобразяват с никого и нищо. Това че си обожествяват кучетата не означава, че всеки трябва да го прави. Амо то искало да си играе и било добро. Не всеки иска да е забавления за кучетата ви. Проумейте го. Има и болни мозъци, които ако им погледнеш кучето накриво те кълнат да до девето коляно. Много малко болни хора мразят истински животните, просто се съобразявайте малко повече с околните.
40
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 4 години
и кучетата започнаха да ги тормозяр съвсем за без пари... оставете поне животните на спокойствие
39
9
 
8
 
! Отговори
/// преди 4 години
А кога ще разрешат и бракове с кучета, ненормалици
38
7
 
11
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Средностатистическият кучомраз обикновено не богато платен ИТ, а озлобен разносвач на кроасани на средна възраст, който трансформира автоагресията към себе си заради личните си несполуки в агресия към беззащитните животни. Вината е в това, че той сам се чувства като едно безправно куче и поради тази причина има комплекси, които изкарва върху четириногите създания обръщайки се към тях със съветската презрителна дума пес. Норма за соц. робът е кучетата да са класов враг.
37
7
 
12
 
! Отговори
Гнус преди 4 години
Само като им виждам работната среда, не бих им ползвала услугите като проектанти. Имали са пари, създали са фирма, но това не означава, че проектите им са качествени. Офисът им е грозен и с непрактични мебели, мръсен и неподреден. Да не говорим, че ако бях служител, нямаше да мога да се съсредоточа в тази обстановка. Ако толкова милеят за песовете, вместо да ги държат затворени по цял ден в офиса, да наемат човек да си ги разхожда из Драгалевци, където живеят. Жал ми е служителите им.
36
14
 
12
 
! Отговори
Снимка преди 4 години
До апел към кучелюбцитеА какво ще кажеш за милите майки с колички, които плюскат смемки, цапат, а бащите които са с тях къркат бири и правят бо..ук. Същите деца като пораснат правят бо..ук по градинките и същите като теб, ги толерира и вини другите. Ти не можеш дори да посочиш реалните виновниците
35
8
 
19
 
! Отговори
за ден става преди 4 години
A бе обичам кучетата, нооо някакси ми е странно, тези хора галят кучето, после по клавиатурата, после се здрависват с колега...или пък кучето полегнало на стола...емии не е хегиенично, съжалявам. Та това куче е ходило на вън, пък после на стола, на който сяда колега...ми не го приемам. Дойде колега с куче, веднъж, да, приятно е, разведри обстановката, но не го приемам за ежедневие. Да съм честен, този ден почти никаква работа не се свърши в офиса, то беше лигавене, игра с кучето...
34
9
 
22
 
! Отговори
апел към кучелюбците преди 4 години
Тъй като статията се чете от такива хора, моля ви уважаеми кучкари, почиствайте след любимците си по улици и градинки!!! Както и в асансьора!!! Ние не сме длъжни да сме потърпевши от вашите хобите и желания. Градът е на всички! Осрахте София да ви...
33
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези човечета директно трябва да се въдвворят лудница. Аз с такива нечистоплътни и ментално болни хора, никога не бих работил, ще ме е гнус дори да им стисна ръката.
32
13
 
28
 
! Отговори
Кучелюб Тенски преди 4 години
Селска простотия е да натрапваш животни на околните, независимо какви са, как са гледани и възпитани.Ако клиент или служител не желае кучешки лиги и косми по себе си, нито тения, то с какъв акъл ще му натрапват ***, плъхове и прочие гадости?
31
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вижте коментарите тук. Очевидно е, че "сплотяват" и "колектив" са нещо чуждо на тези хора тук. Редакторите на тези статии няма защо да си губят времето да пишат такива статии. На голям процент от читателите и коментиращите тук е нужно само омраза и песимизъм. Злобни до безобразие. Сега и ще нацъкат минусите, защото те не са такива хаххаха.