Skoda Monte Carlo

Как да се въоръжим срещу черния лед?

Как да се въоръжим срещу черния лед?

Как да се въоръжим срещу черния лед?

Реклама Skoda Stock
Черният лед е специално и много опасно предизвикателство за шофьорите всяка зима. Рискът често е подценяван, това не го прави по-малко опасен, но при добра подготовка може да бъде значително намален. Експертите от ACE, вторият по големина автоклуб в Германия, имат няколко съвета как да се държим правилно на черен лед.

Подготовката е всичко, дори и при случая с черния лед. Средствата – на първо място, правилните гуми за черен лед, хлъзгав сняг, киша, лед или замръзване - етикетът им е M + S. Още по-добре е, ако налице на гумата е алпийският символ, планинската пиктограма със снежинка или използването на гуми с шипове, там където това е позволено.

На второ, но не по-малко важно правило при черния лед е правилно регулиране на скоростта и запазване на по-голяма дистанцията от предния автомобил. Това осигурява необходимо време за реакция, ако автомобилът пред вас започне да се плъзга. Трябва да се избягват и резки движения с кормилото.

Системите за помощ на водача като ESP (електронна програма за стабилност) или ABS (антиблокираща спирачна система) са неефективни при огледално гладки пътища. Дозираното спиране повишава значително безопасността. Съветът от ACE е - Ако черният лед се появи изненадващо, трябва да направите кратка почивка, за да се приспособите към променящите се метеорологични условия и едва след това да продължите с повишено внимание. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024