Скандалната Олга, която не обича балет, но е министър на културата в Русия

Любимова далеч не е любима на руснаците
26 яну 2020 20:50, Нели Христова
133

Олга Любимова - име, което почти всеки руснак знае. Тя може и да е Любимова по фамилия, но далеч не е любима на народа на Русия. Олга е против културата, най-вече тази, които идва от чужбина, ала днес тя бе обявена за новия министър на културата в кабинета на руския премиер Михаил Мишустин.

Мненията за нея са полярни, но със сигурност тя е достъчно скандална, за да заеме поста министър на културата, съобщават от Bulgaria ON AIR. Най-малкото заради нейни изяви в миналото, които след назначението ѝ в кабинета на Мишустин, станаха особено актуални.

През 2008 г. тя откровено пише в своя блог: "Не обичам опера, балет, изложби, класическа музика, музеи и артхаус кино". Разказва, че смята посещението на Британския музей за изгубено време и че е била в Париж, но не е посетила Лувъра.

Наред с това пише, че е употребявала наркотици. За православното училище, което завършва казва, че годините там могат да се сравнят с лагер на Ал Кайда. Мнозина си спомнят и за скандалната ѝ снимка с фанелка, на която пише: "Кои сте вие? Какво искате? Не ви познавам! Вървете по дяволите!".

Любимова не е случайна фигура. Баща ѝ е бил ректор на Висшето театрално училище в Москва и декан на театралния факултет. Майка ѝ е актриса и театровед. Дядо ѝ Николай Любимов е един от най-големите руски преводачи от френски и испански, превел "Дон Кихот" и "Декамерон".

Неин кръстник е Никита Михалков. Преди да заеме поста на културен министър, Любимова работи в Първи канал на руската телевизия, а в продължение на две години е директор на департамента за кино към Министерство на културата.

Автор е на предложението да се ограничи по принцип излъчването на чуждестранни филми в Русия. Тя се смята, че стои и зад заповедта на руското Министерство на културата през май 2020 г., във връзка с честването на 75-годишнината от края на Втората световна война във всички руски кинотеатри да бъдат прожектирани само руски филми. Цял месец без световно кино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Н.А. преди 4 години
Държава, която има министър на културата, няма култура.
101
4
 
3
 
! Отговори
Ади преди 4 години
комунистически ***
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ПРЕСТАНИ ДА СЕ ПИШЕШ "АНОНИМЕН" КОГАТО ПИШЕШ ЗА РУСИЯ. САМО АЗ МОГА ДА Я ПЛЮЯ РУСИЯ, ПЛАГИЯТЕ. САМО НА МЕН СА МИ ОБЕЩАЛИ КИНТИ ОТ "КОЗЯК".
99
0
 
9
 
! Отговори
Четец преди 4 години
Радой Ралин:Не ме е страх от Министъра на Културата!Страх ме е от културата на Министъра!
98
0
 
6
 
! Отговори
Четец преди 4 години
Радой Ралин:Не ме е страх от Министъра на Културата!Страх ме е от културата на Министъра!
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката: Олга е като надзирател от женското отделение на руския Гулаг !
96
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АВЕ МИШКИ НЕКЪДЪРНИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ РУСИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА ЗА РАЗЛИКА ОТ НИКОМУ НЕИЗВЕТНАТА ТЕРИТОРИЯ - БЪЛГАРИЯ! НИТО НА КУЛТУРАТА, НИТО НА ЛИТЕРАТУРАТА НИТО НА ПОЕЗИЯТА СТЕ ИМ .*** ПРОДАЖНИ!
95
1
 
14
 
! Отговори
Jas преди 4 години
"Тя се смята, че стои и зад заповедта на руското Министерство на културата през май 2020 г...". И кога беше месец май 2020 г.? Редакторите, за какво ви плащат, ще оставяте такива фактологични грешки в статиите? Страхотно ниво, нямам думи...или в редакцията криете машина на времето? Ако е така, барем пуснете още някои и други "бъдещи" новини!!!
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44На запад културара им е да пият евтина бира и евтино уиски.Най-продаваното уиски за 2019г е Macallan пък то не е много евтино.
93
5
 
10
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Какво се ражда от аферата между националсоциализъм и интернационален социализъм? Ражда се Олга.
92
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82Е друго са си руските фантастични филми.Спомням си имаше един, в който двама руснаци летеха с кофа за *** и единствените реплики във филма бяха: - Ку кю кю- Ку кю ку кю-Ку кю-Ку кю
91
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 99Ще го напишат когато стане истина.Просия е бедна изостанала страна и не може да покрива разходи.Хайде, ще гости блядчетата с картошки, ама да опрощава ипотеки само в сънищата ти.Между другото Просия е единствената държава, в която има лихва по кредит 365%.
90
3
 
5
 
! Отговори
Товарищ преди 4 години
До 99 анонименМай си спал отвит тази нощ , сънувайки Путин ?!
89
4
 
5
 
! Отговори
Товарищ преди 4 години
Шюха , *** ! Такива , като тая едно време имаха по едни *** , а сега много знаят !
88
0
 
12
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
В Русия нищо не е "случайно"!!!!!
87
4
 
7
 
! Отговори
Вотетода преди 4 години
Всьо в порядке, все пак на тази мома принадлежи авторството на крилатата фраза "рашка - ...овняшка".
86
14
 
16
 
! Отговори
агент 20897 преди 4 години
Ние щото много свестни министри имаме, че тръгнахме да коментираме чуждите.
85
10
 
18
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Тази ще е новият хунвейбин на Русия ! Тая ще тегли чертата не само на Болшой театр , но и на цялата Русия ! Което ще добре,де!
84
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще пуснете статия, в която да ни информирате, че ако имате едно дете в Русия и сте взели голям апартамент с ипотека, при раждането на второто, държават ви плаща ипотеката и нулира задълженията ви?А кога ще пишете, че по нареждане на Путин всички деца в училище до 4-ти клас ще получават безплатно готвена храна?А кога ще пишете за майчинския капитал в Русия, който се Наплаща от момента на раждане на първото дете и при трето става милино и половина рубли?Няма подобно нещо в БГ вижте се!
83
2
 
10
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Епа това което се чете между редовете е, че с тия министри Путин иска да каже и покаже, че те са независими! Не за друго ми щото от тях нищо не зависи! Та така!