Кораби на НАТО акостираха във Варна, превърнаха се в атракция

Остават на морската гара в града до понеделник
74

Кораби на НАТО акостираха на морската гара във Варна. Те са от Втората постоянна противоминна група на Алианса и ще привличат погледи до понеделник. А днес варненци и гости на града можеха да се качат на борда им и да ги разгледат отблизо.

В състава на групата са кораби от Военноморските сили на Румъния, Германия и Турция. България е представена от базовия миночистач "Прибой" където се изви и най-дългата опашка от чакащи. В слънчевия ден десетки решиха да разгледат отблизо натовските кораби, съобщи Bulgaria ON AIR.

Сигурността беше затегната. Желаещите да се качат на борда бяха проверявани от Военна полиция. Някои бяха впечатлени от гледката, други не толкова.

Корабите са тук на рутинно посещение. Целта на съвместното плаване е да се подобри сътрудничеството при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО.

Също така и да се развие военната готовност на участващите сили и да се допринесе за морската сигурност в Черно море. Командир на групата е капитан ІІ ранг Валентин Влад.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: НАТОВарнакораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До 11 ... Няма как да има рушка база, на украинска територия. На всички съвременни географски карти Крим е част от Украйна, а това че там сега се вее рушко знаме, както обича да казва товарищ Радев, се дължи на референдум проведен от зелени човечета, за което путинова раССия е изолирана от цивилизования свят със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове ... !!!
51
9
 
9
 
! Отговори
тя преди 4 години
НАТО трябва да се саморазпусне , защото само "цица" от такива страни като БГ !
50
8
 
11
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Голям прогрес ,НАТО е една военна организация която разби Сърбия,създава конфликти под командването на САЩ.Русия никога няма да напада България,манупулацията е много силна от медий и интернет.Конфликта може да бъде съдаден само т НАТО наредиха се по руските граници на опашка КАКВО ОХРАНЯВАТ там?Българите се заблуждават и илюзия е всичко че са членове.Само да няма война????Бъгария е територия плац за воените,жалко за природните дадености климат,море,планини,минерална вода.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичам да слушам пияна жлъч :) Иначе да корабите добре дошли са във Варна.
48
4
 
3
 
! Отговори
жаден преди 4 години
Кого ще плашат смериканодите.Туй нещо ш го нарежем на скрап за нула време.И на винкел.
47
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Калеко АлекоЩо лъжеш, бе швепс? Базата е руска, а не украинска!
46
3
 
6
 
! Отговори
степан преди 4 години
Късат ли билетчета и свързани ли са с нап.
45
9
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Хубаво е че сега не е активния сезон на морето, така че няма да попречат на "яхтите, мира и любовта" които се ширят там, но иначе са добре дошли защото България е член на НАТО, нещо което е отразено дори в конституцията и, а и малко по на североизток едни съвременни пирати, окупираха украинска морска база и пленяват кораби в Керченския пролив, който дори не се намира изцяло на рушка територия ... Същите тези корсари завладяха цялото ни Черноморие и направиха рушкия официален език там...!!!
44
8
 
8
 
! Отговори
334 преди 4 години
Чудесно! Ако може, останете за постоянно. Омръзна ми от руски подводници. Не стига, че изкупиха всички имоти покрай Черноморието.
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е атракция,а провокация.
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опасна атракция.
41
4
 
9
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Само *** може да е фен на ФАЩ.Факт.
40
19
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Добре дошли ,наши американски братя !!!
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куп желязо за скраб
38
10
 
18
 
! Отговори
А този по долу, преди 4 години
който си мисли, че познава историята, познава историята само 50 години назад! Ако не е била Русия, сега този същият щеше да бръщовели на турски и да носи фес! Но още не е късно това да стане, каквито продажници ни управляват, и това отново може да стане!
37
4
 
16
 
! Отговори
Ей преди 4 години
Не ни трябват нито американски нито натовски,нито руски бази и войски,уставете тази разграбена и съсипана страна на мира най после....
36
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да кажа на всички русофили да прочетат малко история и да видят, че единствената причина да харесват Русия, е непознаването на историята и 45г. промиване на мозъка от съветска пропаганда. Руснаците винаги са били против нас, има безброй исторически факти, а не ми се отваря тема и как се стигна до това Македония да не е част от България и да са с промити мозъци.
35
2
 
19
 
! Отговори
ЕРИК преди 4 години
В атракция може и да не превърнат ,но в кашмер сигурно.Много жалка провокация
34
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41 Оф и как ще станат бе смешки? *** болните ви русофили не ви прибраха по лудниците
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не станат атракция за водолазите, че тогава ще е "по-голЕмата атракция" и ще се чудим накъде да гледаме.