75 г. след освобождаването на Аушвиц: Райхсбира се появи в германски град

Каса от алкохолната напитка се продава срещу 18,88 евро
24 яну 2020 19:30,
64
75 г. след освобождаването на Аушвиц: Райхсбира се появи в германски град
Снимка: Facebook

В магазин за алкохол в германския град Бад Бибра по щандовете се появи "Райхсбира".

В Twitter се появиха снимките на бирата, произвеждана от симпатизант на неонацизма, пише der Tagesspiegel.


"Deutsches Reichsbräu" се продава за 18,88 евро за каса бира. Тази сума не е случайна и често се използва от неонацисти заради символиката.

1 и 8 са поредните букви в латинската азбука, с която се обознавават инициалите на Адолф Хитлер, а 88 така съответства на нацисткия поздрав "Heil Hitler".

Магазинът, заредил въпросната напитка е част от верига, която бързо се разграничи от действията на франчайза. Говорител подчерта, че крайно десните идеи не са толерирани от веригата и тя ще свали обозначителните си знаци от търговския обект още в понеделник.
 
Областния управител Гьотц Улрих от Християндемократическа партия в Германия, който е от Бад Бибра, открил снимките във Facebook.

"Толкова се срамувам! Докато президентът на Германия говори в Яд Вашем в Израел на 75-тата годишнина от освобождаването на концентранционния лагер "Аушвиц", в моят роден град се продава "Райхсбира!", пише Улрих.

Той изобличава и производителят на напитката - Томи Френк от Тюрингия, известен привърженик на неонацизма

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Vive la France! преди 4 години
Германия... проектчето на Бисмарк от 70-те години на 19 век. Загубило всички войни и останало с територия колкото Полша. Избили му рогата и тръгнало да коли половин Европа, а после защо го сринали със земята и му изнасилили жените. Понастоящем е окупирана сбирщина от пенсионери и бежанци, без армия, без култура, с грозен и безполезен език, говорен само в Лихтенщайн и в село Уйнo.
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 46Само дето в Северна Африка е имало СС дивизии, съставени от нeгpи ;р Май не е бил толкова лош 18, колкото са ви го набили в главите комундрелите.
44
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че България е била съюзник на Германия по времето на Хитлер .И затова сме спасили всички български сврейчета от смърт .Незнам дали са ни благодарни .Германците знаят историята особенно около 1933 и на са грабили нитоИзнасилвали както руската армия влезнала от север .Питай стари хора как са се крили от руснаците
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравявам всички немци с 18.88---А ти ако им паднеш на тамошните нацита като производителя, нали знаеш как ще те поздравят тебе, бе? Мишки глупави, които във Втората Световна щяха да напълнят гащите, ама сега много се кефят на Хитлер, щото е умрял и безопасен, нищо че е смятал славянските народи за нисши и ги беше предвидил за роби като победи.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Треа са има на предвид че всичко измислено и направено в Германия е качество първо !
41
5
 
12
 
! Отговори
той не умира преди 4 години
Който пие бира ...Не умира !18.88 !
40
4
 
16
 
! Отговори
18.88 преди 4 години
Ами да го поздравя производителя за поздрава с цифри .Поздравявам всички немци с 18.88 !
39
6
 
3
 
! Отговори
43 преди 4 години
До: 44Пак съм аз. Значи накратко, разбра ми мисълта.Не са били точно расисти, в смисъл че не са дискриминирали различни раси.Били са обаче нацисти.Нацията е по-широко понятие от расата.Накратко, обвинявали са евреите за загубата на Първата Световна Война (Поговорката за Сърдитко Петко).
38
1
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
Явно за мулати става въпрос, а после - расисти били...
37
2
 
1
 
! Отговори
Wutte von Trannstein преди 4 години
До: номер 24"Schwarzbraun ist die HaselnussSchwarzbraun bin auch ich, bin auch ichSchwarzbraun muss mein Mädel sein, gerade so wie ich"В превод:"Тъмнокафяв е лешникътТъмнокафяв съм и аз, да и азТъмнокафява трябва да е и моята приятелкаСъщо като мен"Германски военен марш на Вермахта от Втората Световна и от Първата Световна Война!Е па те заради това!!!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tова със символиката 18,88 за АХ нещо не се връзва, защото последният е бил въздържател - поне след като е яхнал властта.А това, че са го тъпкали с опиати особено през му последните години, е друга тема.Посегнаха и на "най-святото" си швабурите - с търговска цел естествено, ама къде ли не е така...
35
3
 
11
 
! Отговори
к преди 4 години
Фашизъм е имало в Италия, Национал Социализъм е имало в Германия.Нацита и тем подобни са изрази измислени от евреите.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми а наздраве!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** = ***. Не знам защо.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГДБОБ Са открили каси от тази бира у двамата руски шпиони в България. Започва разследване.Те казали че тази бира са я получили от Рибентроп на времето.Чрез ***.
31
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фрицовете май не са си дояли боя! Той товарищ Сталин бе казал на бойците си да посеят повече семе, че да облагородят тази нация. Явно е трябвало още старания!Берлин е превземан от руската армия 3 (три) пъти. Четвърти няма да има - какво ще правят сред радиоактивни руини...
30
19
 
4
 
! Отговори
факт преди 4 години
А всички българи се гордеят с немска фашистка бира... Брост народ.
29
7
 
3
 
! Отговори
До Хан Крум преди 4 години
И друг път съм ти казвал: "Не цапай името на великия воин и законотворец - ювиги хана Крум Страшни!".Не ти увира израстъка ***! Ерго, трябва да те правъзпитаме така, че да пееш "Волга, Волга, мать родная", "Хотят ли русские войны" и френетчно до крещиш "Слава России!".Понял намека, стерва?
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бира "Бай Тошо" е добра идея.По негово време бях млад и работех земемер.Цял ден кръстосвахме полето.Ако видехме камион с бира на пътя го спирахме и купувахме от шофьора.Защото много често в селото където спим бирата свършила или не са докарали.Много хубава бира беше.Дали от жегата на полето или защото бях млад.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В статията за двамата братски руски шпиони няма опция за коментар. предполагам, искат да кажат "без коментар".