Какъв е потенциала на България да разработва собствени IT продукти?

Гледайте в първото издание на предаването Money.bg
24 яну 2020 15:54,
13
Какъв е потенциала на България да разработва собствени IT продукти?

Светът на икономиката, финансите и бизнесът не е лишен от интригуващи теми. Именно те ще са във фокуса на новото икономическо предаване по Bulgaria ON AIRMoney.bg, което стартира на 25 януари в 16:30 часа. Водещ на предаването е финансовият журналист и главен редактор на едноименната онлайн медия – Георги Минев.

В първото издание на предаването предстои разговор с управляващия директор на Acronis Пламен Тошев. Компанията, чиято пазарна оценка надмина 1 милиард долара, планира да създаде в България най-големия си развоен център в световен мащаб. Повече за потенциала на българския пазар да разработва собствени IT продукти и за плановете на компанията да развие тази ниша с наемането на до 1000 специалисти в София, гледайте в Money.bg на 25 януари.

Друг акцент в предаването е стъпването на една от най-големите германски банки - Commerzbank, на българския пазар. То ще се случи не с екип от банкери, а от програмисти. Финансовата институция планира да открие у нас свой IT хъб, в който да работят първоначално 400 специалисти. Money.bg ще излъчи интервю по темата с председателя на Германо-българската търговско-индустриална камара д-р Митко Василев.

Не пропускайте първия епизод на предаването Money.bg по Bulgaria ON AIR в събота, 25 януари, от 16:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
играча скача преди 4 години
Най-успешните световни IT продуктиса зомбиране на балъците, обиране на дребните вложители, изпиране на незаконни париСветовните измамници са измислили схемитетака че няма как наш Иван да измисли нещо ново.Най-много да приложи в локален план някоя глобална измама.Тарикатите баламосват будалитеТова е света.Перничани без вода в средновековиетоЦецо с личен асансьор в бъдещетоТова е
8
0
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Какъвто е и потенциалът на журналисти, бъркащи пълен член в заглавие. Може би даже по-добър.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Гущера или оня от Сидней имат потецисл ако се върнат в България. Само да ги направят финансово красиви
6
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До АнонименПо първите шест коментара личи, че никой от шестимата няма нищо общо с информационните технологии. За бога! Спрете да спамите! Ако имате знания по въпроса - коментирайте! Като нямате - не създавайте ненужен хаос! Целта трябва да е - подобрение! Вие само плюете - даже не знаете какво плюете!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България може да разработва собствени IT продукти, но тук няма кой да ги купува, защото и бизнесът ни е такъв каквото ни е управлението мижи да те лъжем. Затова предлагаме евтини специалисти да работят за дребни пари на западняците.
4
3
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Ще кодят шерпите ще зобат ще кодят ще зобат и като дойде време за политически решения банкера ще им покаже със среден пръст от де иде изгрева
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Банкя ли ще го строят развойния център ? А магистрала до центъра ще пускаме ли ?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Религията на мира? В Словакия пък нямаше и 1 джамия, в Западна Европа са на всеки ъгъл.
1
6
 
8
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Отговор: Никакъв. IT-тата не са добри предприемачи. В IT казармите, които ги подготвят да кодят ги учат на висша математика, но не и на предприемачество и рикс мениджмънт. А "специалистите" като господина на снимката пък са неразбиращи нищо от IT, но с претенции за власт над тези по-умните, които са завършили IT казармите... В повечето случаи усепхът на старт ъп е в уникалната комбинация на самия предприемач и не зависи от прехвалените съвети на всичколът като този господин.