Докога непълнолетните ще са с леки наказания за убийства?

Депутат: Хулиганското поведение да се наказва още в началото
15

770 непълнолетни с прояви на насилие и агресия само за 1 година. Това е една от причините управляващите да предложат поправка, с която да не е задължително прилагането на нормата в Наказателния кодекс за намалена присъда при тежко престъпление, извършено от непълнолетен.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Маноил Манев изнесе и друга статистика - за 2018 г. на отчет в детска педагогическа стая за различни правонарушения са водени 9098 непълнолетни и малолетни деца.

Според него, когато хулиганското поведение на деца не се наказва още в началото, те знаят, че остават безнаказани.

"След срещата с бащата на убитото момиче в Галиче, премиерът възложи тази поправка да се случи бързо, но след дебат с експертите по наказателно право, за да е работеща", каза депутатът в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му смисълът е да няма 100-процентова гаранция, че каквото и да извърши непълнолетният, навършил 16 години, че каквато и присъда да получи, тя задължително ще бъде намалена от 5 до 12 години.

Депутатът изтъкна, че освен това Наказателният кодекс е създаден през 1968 г. и едва ли някой би оспорил, че между непълнолетните тогава и непълнолетните сега разликата е огромна.

Манев обясни още, че се предвижда поправката да засегне престъпления против личността - побоища, убийства, тежки телесни повреди, блудства, изнасилвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не възникне и тук ККК.Дотам ли трябва да стигнем, за да се сетят законотворците ни да осъвременят законите според променената демографска ситуация в страната, имам предвид промененото съотношение между отделните етноси.И докато не изгоним НПО-тата, които съсипват реда с нравите в страната ни.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дървен филосов!
10
1
 
12
 
! Отговори
Всекиму своето преди 4 години
Над 99% от онези, които са под 18 г., но вече са извършили тежки престъпления или са рецидивисти с множество по-леки закононарушения, са от общността, която счита, че на 12 г. човек вече трябва да има свое потомство. Тоест 12-годишните при тях се считат за зрели хора. Следователно, трябва да бъдат съдени и наказвани като такива.Нали държат традициите им да бъдат зачитани?
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 години какво правихте? Гледахте как хелектората безчинства? Докога? Хора не останаха по селата.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете ТВУчилища за малолетните,освен наказанията за непълнолетни!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия Депутати, трябва отново да ходят на училище и да учат История на България. Да четат Хан Аспарух и всички БЪлгарски ханове, цар Симеон и всички български царе, при Освобождението на БЪлгария-1878 г, и Тодор Живков-1989 г, са УБИВАЛИ- араби, сир.ийци, не.г.ри и китайци за да имаме държава, къщи и работа.. И после да изгоним и *** Башибозуците- Телефонни Измамници-бежанци в Лагери до Елхово, до Харманли и в СОфия(Враждебна), и тия да бягат с РАЗПРАНИ гъъзове към Турция като Осман Ага-1865.
6
0
 
3
 
! Отговори
Vqlkodav преди 4 години
Bolshinstvoto ot tezi maloletni izvergi sa man gasary, nedorasli da se narekat choveci- ne samo zaradi vqzpitaneto si, no nai veche zaradi samata si genetika - maimunopodobna bqrkoch, India gi priema. Zashto ne gi natovarim na vlaka i aide otkqdeto sa doshliIli e vreme da se vqrne smqrtnata Prisqda
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е съвсем в реда на нещата правосъдието да бъде коментирано и изменяно от калинки, а не от компетентни юристи!
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непълнолетните вече са били съдени като възрастни през Средновековието и Ранния и Средния Капитализъм. Цивилизацията и човешкото развитите е отменила това.Върнахме Средновековието и Пещерния Капитализъм в България, затова нашите власти смятат, че трябва да върнат и наказанията от Средновековието и Пещерния Капитализъм.За да са в крак с времето!
3
3
 
17
 
! Отговори
За тежки престпления преди 4 години
- присъди като за възрастни.Всеки да си припомни собственото си детство. Колко пъти е чувал някои деца да казват: Ние сме деца и нищо не могат да ни направят!Тоест,някои още под 10-годишна възраст вече са научени, че не носят отговорност и се възползват от това. Наказанията трябва да са такива, че като се разчуе за тях, никое пи.ш.леме да не смее дори да си помисли да прави дивотии.Заблуда е, че само чрез кротки поучения можеш да промениш мисленето на дете, научено на наглост и безотговорност
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1968 година е година на хипитата, секкс, наркотици и рокендрол.
1
5
 
3
 
! Отговори
б.б преди 4 години
оставете ми електората на мира.