Гутериш назова "четиримата конници на Апокалипсиса", застрашаващи света

Тези заплахи излагат на опасност прогреса на 21 век
23 яну 2020 21:02, Елка Василева
46
Гутериш назова "четиримата конници на Апокалипсиса", застрашаващи света
Антониу Гутериш. Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че в момента „четиримата конници на Апокалипсиса“ застрашават света.

„Аз виждам „четиримата конници“ сред нас – четири надвиснали заплахи, които излагат на опасност прогреса на 21 век и създават заплаха за възможностите на 21 век“, каза Гутериш пред Общото събрание на ООН.

Като първия „конник“ генералният секретар на ООН определи „много високото геостратегическо напрежение“. Той посочи ръста на ядрената заплаха и подчерта, че международните конфликти водят до страдания на хората.

Вторият „конник“ е климатичната криза. Гутериш обърна внимание на ръста на средната температура по света. Освен това милиони видове живи същества се оказаха под заплаха от изчезване, добави той.

Като трети „конник“ Гутериш определи „нарастващото глобално недоверие“. Той заяви, че в света намалява доверието към политическите институции, двама от всеки трима души живеят в страни, в които неравенството се увеличава, все повече и повече хора се съмняват в ползата от глобализацията.

Последният „конник“ по думите на генералния секретар на ООН е „тъмната страна на дигиталния свят“. Гутериш подчерта, че новите технологии се използват за престъпления, разпалване на омраза, разпространяване на фалшива информация и експлоатация на хора, пише РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя се чуди как да оправдае огромната си заплата дето я получава за да клати гората .. тръмпи им спре парите
35
1
 
18
 
! Отговори
O-O-Да преди 4 години
След като САЩ намалиха финансирането на ООН от там взеха да "виждат" апокалипсис и конници да препускат. Преди това беше райско: никаква работа в ООН и тлъсти заплатки. Да ви кажа ООН е една куха организация и САЩ решават какво ще става по света че и у нас.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то, у нас също има един конник, който непрекъснато се опитва да създава хаос и неувереност в обществото, за да си осигури евентуално лични облаги.
33
10
 
8
 
! Отговори
ined преди 4 години
Първия конник е Тръмп, очакваме следващите 3
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Като трети конник Гутериш определи нарастващото глобално недоверие. Той заяви, че в света намалява доверието към политическите институции"-------------Т.е робите са на път да се събудят, трябва да се измисли нова манипулационна тактика, че това с хаоса, изтриването на истината,пораженията върху идеята за мъж/жена отслабва!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя какви конници го гонят. Те така като патката не става вече и ги удря в главата. Я на село на нивата, че да ти се проветри малко мозъка от глупости.
30
3
 
13
 
! Отговори
ИДИОТ ! преди 4 години
от къде го изкопаха юдо-масоните този дръвник ?
29
5
 
4
 
! Отговори
Дака преди 4 години
Тоя китайски Шпионин- будист, дето коментари под новините, трябва да бяга ОБРАТНО към Китай с с РАЗПРАН гъъз като Осман Ага през 1865 г. Китайците ги убивахме между 1240-1300 година, когато нападаха България заедно с монголците.. Но сега тия нападат като вместо оръжия, ползват ПОДКУПИ с пари. Та най- добре да ги трепят по тъмно, без да се разчува. Хем взимаш пари, хем СПАСЯВАШ БЪлгария.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
явно е прекалил с религиозната литература въпреки че е много съмнително да е вярващ но според него са застрашени само християните тия от другите религии които си нямат конници да спят спокойно.
27
7
 
5
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Поредните гретенизми...
26
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как му идват такива мисли на този дядка???
25
3
 
20
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
" Той заяви, че в света намалява доверието към политическите институции, двама от всеки трима души живеят в страни, в които неравенството се увеличава, все повече и повече хора се съмняват в ползата от глобализацията."====================================================А нима не е така ? Каква е ползата от глобализацията ? Разселване на " мигранти " в страни от Белия Свят и тяхното унищожаване ?! От такава глобализация нема нужда. Каква е далаверата да се превърнем гаджалистанска клоака ?
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дарт Вейдър Има предвид,руските и китайските хакери,подчинени на властите.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анализът е сравнително добър,но ако премахне "конниците",няма повече да халюционира.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измислени заплахи измислени решения.Единственото нещо което трябва да се направи е да бъдат възпрепятствани да се размножават разни по-животински раси.Примерно индия,пакистан,африка,бангладеш,мексико и подобни където да имат по 5-10-15 деца и да не могат да си купят обувки е някакво ежедневие.В един момент попват да съществуват много безмислени хора и те създават голямо замърсяване.Например в Индия пирамидите от отпадъци са ясно видими от 100 километра височина.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па "пушнете" ги тези конници щом ги виждате - стига са галопирали
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на изкуфел чичка. От къде ги намират все се питам.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше Кристалинска да ги ръси тези глупости.
18
12
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Брех не давате косъм да падне от пистата на Путин! Иначе Борисов е всякакъв..Безродниците, nлющят минуси на този коментар. Явно за тях жужанка е над България!
17
9
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Имам си една мечта. Да видя разпада на ООН, НАТО, ЕС. Дай боже да стане в близките години.