В Китай разработиха метод за лечение на новата пневмония

Лекарите са спасили 53-годишен мъж, бил в тежко състояние
23 яну 2020 20:41, Елка Василева
16
В Китай разработиха метод за лечение на новата пневмония
Снимка: БГНЕС

Китайски медици са разработили успешен метод за лечение на пневмонията от нов тип, предизвикана от коронавируса 2019-nCoV чрез екстракорпорална оксигенация /насищане на кръвта с кислород/. Това съобщи информационният портал Sina, цитиран от ТАСС.

Още по темата

„Болницата към университета в Ухан излекува успешно един тежко болен от пневмония, предизвикана от коновируса от новия тип /мъж на 53 г./ с помощта на екстракорпорална мембранна оксигенация. Това е първият подобен случай в провинция Хубей“, пише порталът.

Понастоящем медицинските показатели на мъжа са стабилизирани и здравословното му състояние продължава да се подобрява. В скоро време  пациентът може да бъде изписан.

По последни данни броят на болните в Китай от пневмония от новия тип, предизвикана от коронавируса 2019-nCoV, нарасна на 617 души. Най-много от тях – 444 случая, са регистрирани в провинция Хубей, в чийто административен център – град Ухан, заболяването беше установено за първи път.

Град Ухан е фактически под карантина, въздушният, железопътният, автомобилният и водният транспорт към и от града са спрени. На жителите на града е забранено „без специална причина да напускат града“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Китайкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На английски се нарича ECMO - прави се на пациенти очакващи трансплант на сърце и/или бял дроб. Не знам как точно се прави, но изглежда като катетри вкарани в различни артерии из тялото, които обогатяват кръвта с кислород и я връщат в тялото. Едно трансплантирано момиче имаше към 5 или 6 такива из цялото тяло. Спасява животи, очевидно, но се се съмнявам много болници в БГ да имат такава апаратура и да знаят как да я ползват. Най-малкото досега не сме чули да я ползват при пневмония.
10
1
 
2
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Ти да видиш?!Не било оксиженация, ами оксигенация - този термин е възприет и нас. Шантава работа. Та всъщност за колко човека имат апаратура докторите на дрогара Си? За 100, за 1000, за милион? Ще спасяваме явно само Политбюро и ЦК. Нашият светъл пример е вдъхновение за дрогара Си (имам предвид Чернобил).
9
0
 
5
 
! Отговори
ЩО Е ТОВА преди 4 години
ОБЯСНЕТЕ КАКВО Е ТОВА: екстракорпорална мембранна оксигенация.КАК СЕ ПРАВИ И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАСКОЙ СА БОЛНИЦИТЕ ПРИТЕЖАВАЩИ АПАРАТУРА ЗА екстракорпорална мембранна оксигенация. ОСВЕН ПРАВИТЕЛСТВЕНА И ВОЕННО МЕДИЦИНСКА
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато повторят успеха, тогава да тръбят. Ами ако е съвпадение, в смисъл човека е бил в тежко състояние, преминал е пика на заболяването и просто се е оправил?
7
1
 
6
 
! Отговори
некой преди 4 години
Абе - да не започнат като с прасетата - "превантивно да изтребват"?
6
2
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
***, дете младо: оксиженация може и да е медицински термин (ама много не ми се вярва!)Откъде преписваш? Ако беше от ТАСС - щеше да знаеш, че *** четата английския наред. Йохни Валкер например.Настроение: весело, так чак смешно.
5
4
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Всъщност какво знаем ние за докторите на дрогара Си? Имаме впичатления само от разни дупкачи(иглотерапия).Но само как работата у Китай, а? Даже лазбраха коя змия изяла прилепа! Само не са разбрали точно кога - нямало камера във джунглата. Ако имаше: Ехеее, даже щяха да я изгорят преди да е изяла прилепа.Вие как си ги смятате теа работи, а?Значи ще празнуват Новата година,а? Няма един прилеп да им развали годината на .....(сведущите да попълнят), нали?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се диша чист кислород значи
3
9
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Изостават!путин вече разработи ваксина. Първо на него са я пробвали.пп Какво ли не прави желанието да покажеш, че няма опасност за Икономиката?! А последната вече глътна вода и започна голямото потъване.Живела Раша - опората на прогресивния електорат! ;-)
2
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ако е истина - Браво!
1
2
 
9
 
! Отговори
фейкомет преди 4 години
Новините летят, всеки 5 минути пълен обрат на днесбг, ту всички ще умрем, сега пък направили ваксина, до 5 мин чакаме новина че всички са излекувани напълно.