Lasurit eshop

XC40 Recharge: Volvo отчита силен интерес към първата си изцяло електрическа кола

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Реклама Renault Arkana
Volvo анонсира, че компанията официално е стартирала процеса по приемане на заявки за закупуването на първата в историята на марката изцяло електрическа кола- XC40 Recharge, разработена на базата на хитовия за компанията модел XC40.

От Volvo коментират, че десетки хиляди потребители са изразили желание за придобиването на електромобила и към момента в компанията има няколко хиляди твърди заявки, още преди началото на официалните продажби. Началото на производството и осъществяването на първите доставки към клиенти на XC40 Recharge са планирани да започнат по-късно през тази година.

През изминалата година, Volvo отчете продажбата на почти 46 000 свои зареждаеми (plug-in) хибридни коли, което представлява увеличение от 23% в сравнение с 2018 година и почти два пъти повече в сравнение с 2017-а.

От Volvo споделят, че през последната четвърт на миналата година, продажбите на нейните зареждаеми хибриди са формирали повече от 20% от общата реализация на марката в Европа. Компанията си е поставила за цел изцяло електрическите й коли да формират 50% от общите глобални продажби на марката до 2025 година, а останалите да са хибриди.

Пилотният за Volvo електромобил XC40 Recharge обещава свободен пробег от над 400 километра (WLTP стандарт на замерване) и мощност на задвижващата система от 408 конски сили, а 80% заряд на батерията на автомобила могат да бъдат достигнати само за 40 минути при наличие на станция за бързо зареждане. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024