Кметът на Драгоман: Пожарът в блатото е умишлен

Това е вторият голям пожар в блатото в рамките на 6 месеца
23 яну 2020 15:12, Ния Христова
6

Кметът на Драгоман Андрей Иванов е категоричен, че пожарът в Драгоманското блато от снощи е умишлен, съобщи Bulgaria ON AIR.

"В рамките на 15 минути пожарната беше пристигнала. Пристигнаха и нашите доброволци - 9 човека, оборудвани с техника. Огромната заслуга за потушаване на пожара е именно тяхна. Със сигурност пожарът е умишлен. Когато отидохме на място, огънят вървеше от средата на блатото към периферията. В това време, при минус 5 градуса, няма какъв турист да има работа там. При тези условия не може да възникне пожар от само себе си. Някой за пореден път е злоупотребил с тази природна даденост", обясни Иванов.

Още по темата

Той допълни, че тове е вторият голям пожар, който унищожава голяма площ от блатото в рамките на шест месеца. Иванов сподели и за теоритята на местните хора, че бракониери имат интерес да изкарат от блатото голям брой диви прасета. Именно те са били предизвикали пожарите.

"След всеки пожар трябва да има разследване, а не да се чака следващия масивен пожар и да се харчи огромен ресурс на държавата и общината. На територията на общината има камери. Едно разследване в кръчмата може да доведе до положителен резултат, хората се хвалят какво са направили", каза още кметът на Драгоман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Някой да не набрал в тъмното с каруцата блато вместо дърва?
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато държава се управлява от блато така ще е...
2
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Най-фрапиращото, електорат е, че посреди зима имате пожари, ахахахахахахааааааа
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще запалите герберското блато?