СЗО не бърза с извънредно положение заради коронавируса

В град Ухан са спрени влакове и самолети
23 яну 2020 13:50, Ния Христова
12
СЗО не бърза с извънредно положение заради коронавируса
Снимка: Pixabay

Световната здравна организация не смята за момента да обявява международно извънредно положение заради новия контравирус, който се появи в Китай, съобщи bTV.

На този етап здравните експерти не виждат причина за подобно решение, но смятат за необходимо днес да се продължат дискусиите по проблема в Женева. 

Още по темата


Движението в Ухан от днес е спряно, влаковете и самолетите няма да обслужват пътници, за да се ограничи риска от разпространение на заразата. Града е мястото, където вируса се появи за пръв път преди 3 седмици.

17 смъртни случая са потвърдени от властите в Китай и други 554 на заразени. Заразени от контравируса има и в Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 4 години
Отделно, СЗО е едно обикновено НПО, което се опитва да се пласира като Господарите на лекарите. Което да е наднационален орган. Който държи да контролира и да заповядва медицината във всяка една държава. каквото казват, това да става.Малко е тъпо това, още повече, че СЗО е достатъчно серизно компрометирана частна организация, с частни мъгляви финансови интереси.
8
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 4 години
Тази история е малко брутална. Не се знае какво се разпространява. Като се има предвид истеричността на медиите. Не се знае самото разпространение. да не забравяме, че САЩ и това СЗО стоят с едни недоказани официално обвинения за разпространение на вируси. Да не забравяме, че съвсем доказано американската Фарма мафия разпространява и вируси и после антивируси.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корона вирус.
6
0
 
0
 
! Отговори
какво чака преди 4 години
Тъй както Китай наказва собствените си граждани за лошо поведение, така и държавата Китай да си понесе последствията от застрашаване живота на планетата с нов вирус! СЗО какво чака, та не внесе иск за глоба? Тряьбва ли самото СЗО да се изтръшка от вируса, за да предприеме действия?
5
0
 
1
 
! Отговори
глоба за Китай преди 4 години
Скъпи ми сънародници! Знаете ли, че в Китай има точкова система за оценка на ПОВЕДЕНИЕТО на гражданите? Преминаваш на червено - минус точки. Плащаш си навреме данъците - плюс точки. Ставаш доброволец - плюс точки. За какво служат тия точкщи? За назначаване на работа! За разрешения от всякакъв вид! И прочее. При тази пристрастеност към контрола, Китай ни сервира новопоявил се вирус! Което е нехайство за здраветно на населението!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алоо редакцията, не се пише контра вирус, а коронавирус. Хора не се панирайте всяко чудо за три. дни, жалко за хората, които загиват. За мен това е изкуствено или поредния трик на фармацефтичните компании
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е просто грип стига с тая паника. Поколение фейсбук дауни
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що да бързат, нека изтрият няколко милиарда от планетата първо и тогава може и да се разбързат...
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да идва и да се свършва тоя цирк, че ми писна.