Фондация: У нас разговорът за правата на хората е изкривен

Мисли ли българинът, че жертавата сама си го проси?
23 яну 2020 13:36,
23

"Наблюдаваме случаи, които не са ново явление. Виждаме всеки ден жестоки ситуации, имаме дори нов случай на насилие над дете", посочи консултантът във Фондция "Пулс" Юлия Андонова в "България сутрин".
Още по темата

По думите ѝ в страната има изкривен разговр за правата на хората, станали жертва на насилие. Служителите, които са пряко отговорни за потърпевшите, са изключително малко, били демотивирани, а висококвалифицираният труд бил скъп.

"В нашето общество стои все още схващането, че жертвата си го проси. Вероятно и самите насилници са живели в среда на насилие. Важно е отделите за закрила на детето и училището да имат разбиране как да се помогне. В страната ни има малко центрове за помощ, така е в цялата страна", каза още тя за Bulgaria ON AIR.

Андонова подчерта, че в България нямало статистика как и колко хора са пострадалите от насилие, нямало единни регистри. Най-важното, което можело всеки да направи, е да сигнализира, за да не бъде съучастник. Именно неговоренето за насилието е причина за тежките престъпления и драматичните ситуации, смята тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Ами то и от този форум по някои минуси е ясно, че смятат жертвите за виновни. Не ми е ясно толкова ли им е акълът или не са имали възможност да се образоват. Нека всички, които смятат за нормално някой да те трепе и убива и дори си виновен и си го предизвикал, да са наясно, че престъпника разбива домове, насилва и при минимален повод и т. н. Насилието е оправдано само ако ти е застрашен животът, вкл. и ако влязат в дома ти, а не да избираш с какво да го треснеш и тем подобни!
17
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Разбира се, българинът е задръстен до немай къде - жените сами си го просят, вместо да си седят до печката, къде са тръгнали, дори си заслужавали и да ги убият..... Не вярвам на очите си понякога като чета подобни простотии, просто е обидно и спирам да чета! За тези недотам читави хора и малкото дете си го проси, и бабата на 90 години си го проси, и пр. - насилникът си е насилник при всички!!!!!!! Да не били излизали по тъмно!? Да излизат само престъпниците, нормалните по дупките си като лалугер
16
0
 
7
 
! Отговори
Един детайл, който преди 4 години
хич не е маловажен.Какво се предприема у нас, ако се оплачеш от безобразията на някой, който ти е шеф или от когото зависи да изпълни служебното си задължение и по този начин да реши някакъв твой проблем?Ами изпращат на него твоето оплакване с препоръката да разгледа случая и да установи какъв е проблемът!Е, сетете се какво ще предприеме онзи, от чието своеволие или немарливостти си се оплакал(а)!
15
3
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Туй пpace ни обяснява, че ще стане опасно ако ми спрем фуража и парите! Я фак офф на всички НПО-та.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тай българина не си знае елементарните права.
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива нпо социопати изкривяват реалността, хвърлят ни в крайности, които са изцяло вредни. Има си закони, не са ни нужни разни сектанти да разтягат ластици и да прибират пачки за което! Когато възпитаваш едно дете, трябва да приложиш някакъв тип насилие, това е повече от нормално, това е за негово добро, за да разбера какво може и какво, за да стане нормален възпитан човек!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая може би е отмъстителката на фондацията.Като се оплаче някоя жена, че е бита този хипопотам отива и сяда върху побойника а той приключва земния си път.
11
2
 
14
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Поредното НПО, което чака закона, за да може да отнема деца и да цоца пари от държавата...
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, има забавен метаболизъм. Забавлява се с всяко ново кило.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сякаш е бременна с тризнаци, друго обяснение няма.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ой, милото дете, така му съчувствам, че е с трийсе кила над нормата, хич не спортува и маа само баници, горкото то!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам повечето "жени" в подобни фондации и нпо-та изглеждат по подобен слонски начин.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво предлагате да направя като не спира да меля дори и като я помоля?
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жертвата не си е виновна сама. Не,патицо просто масовия бг не обича да съчувства,не е съпричастен,не проевява съчуствие. И затова си има причина,но ще е оставя да я откриеш сама. Не е виновен за нищо бг.
4
7
 
7
 
! Отговори
Не! преди 4 години
Бидейки в такава близост с ориента сме попили и ориенталското схващане, че тя, жертвата си го търси. За съжаление това е балканската ни действителност...
3
1
 
9
 
! Отговори
демокрастотолераст преди 4 години
Като липсват подходящи наказания насилие винаги ще има!А с приказки нищо не става!
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас обикновените хора нямат права и всеки издевателства над по-слабите, бедните, болните, безработните. Насилието е навсякъде - в семействата, детски градини и училища, работни места, обществени места. Жертвите не подават сигнали, защото нямат финансовите възможности да заведат дела срещу насилниците си.
1
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този начин на мислене го имаше още по времето на социализма.Почти винаги, когато някой извърши насилие над жена или дори само досажда с мръсни приказки на непознато момиче по улиците, все ще се намери начин някой да каже "Сама си го търси!" Дори в случаите, при които жената или момичето с нищо не предизвиква агресора и дори няма дръзко облекло или поведение.