Opel Stock

Дневник за грешници за скорост

Дневник за грешници за скорост

Дневник за грешници за скорост

Реклама Honda ZR-V
При снимка на нарушение понякога е трудно да се определи кой е карал колата. Притежателят е възможно да затрудни разследващите органи, като не е намерен у дома или отказва да помогне за да се изясни кой стои зад волана. Сега в Германия са намерили съдебно решение на въпроса, когато “законният” получател на глобата не може да бъде намерен.

Въвежда се т.н. “бордови дневник” с решение на административният съд в Майнц (AZ: 3 L 1039 / 19.MZ), което отхвърли възражението срещу бордовия дневник, разработен от група по закона за движението на немската асоциация на юристите (DAV ). Сега собственикът трябва да отбелязва кой, кога и къде отива с автомобила.

Изданието на бордовия дневник е оправдано, определиха съдиите, когато собственикът на колата отказа да сътрудничи в разследването. С оглед на ограничението на скоростта, риска от повторение и липсата на желание за предоставяне на информация на пазителя, попълването на бордовия дневник е подходящо за период от 15 месеца.

Според мотивите на съдебното решение това би трябвало „да даде възможност за преследване на бъдещо нарушение без затруднения“, а собственикът беше държан отговорен - в края на краищата той ще има възможността да назове групата на възможните шофьори. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Екстремният DEFENDER OCTA с дебют на 3 юли (Видео)

Апр 25, 2024
Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Rover

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

Апр 25, 2024