New Dacia Duster

Голямата гонитба във Формула Е продължава

Голямата гонитба във Формула Е продължава

Голямата гонитба във Формула Е продължава

Реклама Nissan X-Trail
В подножието на могъщите Анди, Формула Е имаше зрелищен старт за 2020 г. Германският отбор Audi Sport Abt Schaeffler по-специално зарадва зрителите по време на дивото преследване по улиците на чилийската столица Сантяго де Чили. Бразилецът Лукас ди Граси завладя сърцата на феновете с приказно каране, за да навакса позиции от 22-о до седмото място.

Екипът на BMW i Andretti Motorsport имаше още повече причини да бъде щастлив - Максимилиан Гюнтер си осигури победата във вълнуващото състезание с BMW iFE.20, след изпреварване в последната обиколка. В третото си състезание за отбора 22-годишният пилот празнува първата победа в кариерата си във Формула Е, което го прави и най-младият победител в тази серия. Благодарение на 25-те точки, BMW i Andretti Motorsport зае водещата позиция в отборното класиране.

В екипа на Audi Sport Abt Schaeffler имаше светнали лица и без победа. "Беше абсолютно фантастично", каза Лукас ди Граси. - "Напълно съм изтощен, но зарадван, че завърших на седмо място от предпоследния ред. Много съм горд с целия отбор."

Но защо Лукас ди Граси толкова изостана? Бразилецът нямаше късмет, че инцидент се е случи директно пред него в квалификациите и той не успя да я проведе както трябва. Въпреки това, наваксвайки в състезанието, той доказа, че Audi e-tron FE06 е един от най-бързите автомобили в стартовата решетка.

Колегата му в отбора Даниел Абът също трябваше да се справи с трафика в квалификациите. Германецът се изкачи от 13-то до осмото място в състезанието. 30-секундно наказание, наложено му след сблъсък, обаче го върна на 14-то място.

"Беше голяма работа", каза директорът на екипа Алън Макниш. - "След трудната квалификация разбрахме, че това ще бъде тежко състезание за нас. Но отборът не се отказа. Беше впечатляващо, че Лукас успя да стигне на седмо място. Беше труден състезателен уикенд, но взехме важни точки за себе си. Сега с нетърпение очакваме следващото състезание в Мексико." Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии