В ЕС неутрални към климата до 2050-а, Борисов: Ярък знак!

Премиерът обсъди с Урсула фон дер Лайен опазването на природата
57
В ЕС неутрални към климата до 2050-а, Борисов: Ярък знак!
Снимка: Правителствена пресслужба

Превръщането на ЕС до 2050 г. в първия в света неутрален по отношение на климата блок е голямо предизвикателство, но и чудесна възможност.

Това е коментирал премиерът Бойко Борисов пред председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в рамките на Световния икономически форум в Давос.

Във фокуса на разговора им са били водещите теми от дневния ред на форума, свързани с опазването на природата, прозрачността на бизнеса, бъдещето на труда и геополитически въпроси.

"Преходът към климатична неутралност ще изисква по-големи инвестиции за постигането на целта, но това ще е ярък знак, че Европа поставя на първо място здравето на своите граждани и опазването на природата за бъдещите поколения", посочил Борисов пред Урсула фон дер Лайен.

В тази връзка двамата обсъдили значимостта и ролята на новата стратегия на ЕК, известна като Европейски зелен пакт, за който се предвижда финансиране от около 1 трилион евро през следващото десетилетие.

Пактът дава възможност така да се промени начинът ни на живот, че гражданите да живеят по-здравословно, а предприятията да станат още по-модерни и конкурентоспособни, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Успехът на Европейския зелен пакт и на борбата с климатичните промени може да се осигури, ако тези инициативи бъдат подкрепени от всички държави, особено тези с високи парникови емисии. Необходимо е примерът на ЕС да бъде последван от нашите партньори и от основните играчи на международната сцена", категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо парламентът не приемезакон забраняващ на премиерада се целува и прегръща катопроститутка с чужди лидери?
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат Бойко май е фърлил "Око" на лелчето Урсула фон еди коя си...-))))))))))
33
1
 
13
 
! Отговори
СС преди 4 години
Тиквата и опазване на природата ??? Боко Харам превърна България в сметище !!!
32
5
 
18
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Нашия бай *** от Банкя , за нещастие на България и Премиер , пак прегръща най-просташки евролидерите!Да умреш от срам !Махнете го , затворете го , озаптете го бреее излагация!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре всички дишащи същества на земята да спрат да дишат че отделят со2!това е въглеродна неутралност, другото са желание да преразпределяне на пари.
30
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си бил охрана на първия какво друго да знаеш. Излагация на ента степен
29
4
 
35
 
! Отговори
минувач преди 4 години
В много страни подобна 'прегръдка' би се счелa за 'сексуално посегателство' (sexual harassment) която за служител на американска компания да рече - води до незабавно уволнение!Ама Бойко Боклуков тия неще не ги знае - за него си е като да се изфукаш в махлата че си се 'отъркал' в некой 'големец'!
28
4
 
5
 
! Отговори
Bilcheva Marina преди 4 години
чекам ви у фейса , само мъже с пари , яки коли и фирмаджийчета да ми пишат , излизам с всички такива - другите да не се пънат нема да им пиша
27
2
 
15
 
! Отговори
:)) преди 4 години
И в местната също сред такива като женицата с лука и пръстените преди години, а и ЦвБ! :)) пп. това говори за ниското културно ниво на днешните европейски водачи/"лидери"!
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индустрия нямаме, б....лук, колкото искате, от това по-неутрални накъде. Останаха хората, но и те ще бъдат разкарани от територията. Таман по света глупостта с неутралността ще бъде преодоляна. С подобни управници с идоли живково-брежневски целувки толкова
25
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се пробива в световната политика с езика на тялото, браво на Борисов шапка му свалям.
24
5
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Бойко влезе под кожата на Урсола и сега България ще вземе милиадри евро, гений----------------От тези милиарди ти нищо няма да видиш дори да ги вземе! Какво се радваш, м?
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебелият тъ пак пак ли ни е излагал по Европата ?
22
5
 
30
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Ето го самодоволния екоталибан, озлобен на макс, готов да наказва, да ограничава, да коли и беси - личи си какво удоволствие му доставя на социопата. ЕС е едно нищо днес, благодарение на теб и псевдолидери като фон дер Лайен! Когато свършат парите, а те ще свършат със сигурност заради вашите простотии, ще смените плочата много бързо, ще започнте да цвърчите като настъпани мишки, колко ви е станал тежък живота, но сега сме големите еколози, които ще спасяват света - простотията взе превес.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фон Пипон.
20
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко влезе под кожата на Урсола и сега България ще вземе милиадри евро, гений.
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквайте следваща снимка с Грета.
18
1
 
33
 
! Отговори
билчкорва преди 4 години
протоколът позволява ли подобни ПРЕГРЪДКИ , ЦЕЛЪВКИ И ТН? няма ли си PR да му ги обяснят тея неща на Гиньо
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да стане по-здравословно като дишаме ***, ядем *** ?А за по-продуктивни да станем, за къде, за кой, ей сега великите умове готвят нова кризичка, позабави се икономиката вече. Въртят се едни пари между едни държави, с едни прегръдки и всеки да се спасява по единично. На никой от автобуса не му пука за климата, пука му колко струва билетчето и т.н., много неприятни истини.
16
3
 
22
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Е на къф може да говори тоя дебел ***.*** чувла с лйна банкянски.