5 признака, че се тревожите твърде много

„Сваляте“ напрежението с храна, хапчета, алкохол
17 яну 2020 20:08, Михаела Лазарова
0
5 признака, че се тревожите твърде много
Снимка: istock

Тревожността е като бумеранг. Можем ли да не се тревожим, когато сме имали напрегнат ден? Въпреки че е трудно да контролираме своите негативни емоции и притеснения, важно е да не позволяваме на тревожността да ни става навик. Кои са признаците, че се тревожите твърде много?

Не можете да релаксирате

Стресовите ситуации могат да бъдат ежедневие. Но в края на деня е важно да можем да разтоварим съзнанието си от тях, особено когато сме в приятна компания. В случай, че не успявате да ги преодолеете, не можете да се забавлявате с любимите ви неща, означава че твърде много се тревожите. Запитайте се дали има смисъл да губите вашето спокойствие, хубавите моменти за неща, които са се случили, събития, които няма как да предвидите и промените.

Страдате от безсъние

Много хора, които са тревожни, не могат да спят пълноценно. Притесненията ни карат да премисляме ситуациите отново и отново. Според учени, безсънието може да предразположи хората към тревожност и депресия, точно както тревожността и депресията могат да предразположат хората към безсъние. Честото безсъние може да се отрази негативно върху здравето ви в дългосрочен план. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари