Lasurit

При Opel коланът се затяга още

Яну 16, 2020
При Opel коланът се затяга още

При Opel коланът се затяга още

Реклама Peugeot 408
Новината по начало звучи добре - спирането на оперативните съкращения е удължено от Opel за още две години до юли 2025 година. Младите квалифицирани работници, които се обучават, ще бъдат приемани за неопределено време. Компанията също така е направила допълнителни инвестиции в завода в Рюселхайм - следващото поколение на Opel Astra ще се произвежда в Рюселсхайм от 2021 г. като хечбек с пет врати и от 2022 г. като комби.

Но има и лоша новина за персонала - съкращават се като цяло повече работни места. В консултация със съвета на работниците в цяла Германия се откриват доброволни програми за намаляване на персонала като частично пенсиониране, ранно пенсиониране и изплащане на обезщетения за родените до 1963 г. Това ще позволи на Opel да съкрати още 2100 работни места до края на 2021 година. Споразумението се прилага за поделенията в Рюселдхайм, Айзенах и Кайзерслаутерн.

Но това не е всичко според изданието Handelsblatt. Според споразумение между компанията и работническия съвет немското дъщерно дружество на френската група PSA трябва да бъде в състояние да съкрати до 4100 работни места до края на десетилетието при условие, че има достатъчно доброволци за програмите за намаляване на персонала.

PSA пое контрола над Opel през 2017 г. при наличието на около 19 000 служители в немските заводи. Оттогава традиционният производител е в кампания за повишаване на ефективноста му - около 6800 служители вече са подписали договори за частично пенсиониране, ранно пенсиониране или обезщетения. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024