Васил Велев: Триглав змей ограбва труда на хората

За 2019 г. сме с втората най-скъпа енергия за индустрията
Обновена: 15 яну 2020 14:46 | 15 яну 2020 13:01, Александър Попов
37
Васил Велев: Триглав змей ограбва труда на хората
Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

В енергетиката у нас има "триглав змей", който ограбва труда на хората. Първата глава на този "триглав змей" е Българският енергиен холдинг (БЕХ), който ограничава предлагането. Втората глава са група фирми, които медиите свързват с Христо Ковачки, който е най-големият частен играч на борсата. Третата глава са американските централи, и като добавим и недостатъчната свързаност, в момента ние сме изолиран остров – не можем да продаваме и купуваме на пазара ден напред. Това позволява на местните играчи да манипулират пазара, коментира Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), в предаването "Светът е бизнес" Bloomberg TV Bulgaria.

"За миналата година сме с втората най-скъпа енергия за индустрията, като се вземат предвид доплащанията за американските централи. Това е за пазара ден напред. За България за миналата година средната стойност е 47.46 евро. Към нея прибавяме 10.70 евро и стават 58.16 евро. Въпросните централи имат недопустима, неправомерна държавна помощ. Когато има недостиг на капацитет, се прави механизъм за такива. Провежда се търг. Който даде най-ниска цена, получава държавна помощ. Тези централи трябва да участват в търгове за капацитети", уточни Велев.

Васил Велев взе отношение и по темата за предложенията на работодателите в четири основни направления: Бизнес среда и икономика, енергетика, демография, образование, пазар на труда и трудова миграция, политики за социална защита.

"Вече направихме две срещи с екип, ръководен от вицепремиера Томислав Дончев. До края на месеца можем да имаме подписано национално споразумение. Най-острите проблеми са недостигът на човешки ресурси и скъпата енергия", посочи Велев.

Целият разговор с Васил Велев вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Васил Велев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Надка преди 4 години
Какво си създал ти бе, всичко което управляваш как да е е заграбено от държавата.
35
0
 
1
 
! Отговори
Руши преди 4 години
Ако питаш мене змея е многоглав и гологлав.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ни балалайка. Цената на водата за "бизнеса" е 13 стотинки на кубик.
33
1
 
6
 
! Отговори
Наташа преди 4 години
Велев, то и нивото на водата в реките се мени но корабите плуват.Нали знаеш рецептата, Терминал 2 и вече нямаш проблеми с тока.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ненчо нещо много се филмираш ще доиде време и ще паднеш от самара тогава какви ще ги плещиш
31
3
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Едната глава на змея е на снимката.
30
0
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Вуте- Номер 23: така ме разсмя момче :) Оправи ми настроението!
29
0
 
37
 
! Отговори
Смях преди 4 години
30г. т.нар. бг бизнес не се сети,че силна икономика се прави с евтина енергия,висококвалифицирани кадри и високи технологии/индустрия.Разчитат на робският труд и държавната хранилка.Обаче видяха,че така не става и чуждите компании ги издухват,като нищо.Твърде късно.А и старите навици не се променят.И да реват и да не реват,родните бизнеси имат обема на някое провинциално цехче в зап. европа,САЩ или Азия.С некадърници икономика не се прави.
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем хипотетично някой би ли го назначил този в собствената си фирма?
27
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ДРЪТ КОМУНИСТ САМО АМЕРИКАНЦИТЕ МУ ПРЕЧАТ.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабо нахрани някои дижеи може гаже дати стане
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сряда е баба е на фолк парти приспа децата взе двете дами и първо в елитната кръчма после в местната дискотека баба е печена бабо прекрасно парти
24
1
 
18
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ЗМЕЯ Е МНОГОГЛАВ УПРАВЛЯВАН ОТ ЩРАУС В ЛИЦЕТО НА българската държава. ДИСКРИМИНАЦИЯТА НА ОТДЕЛНИТЕ ГРУПИ РАБОТНИЦИ В ЧАСТНИЯ И ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР Е ФАКТ, НЕОСПОРИМ ПРЕД КОЙТО СЕ ПРАВИТЕ НА НЕВЕЖИ.
23
0
 
27
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Ми значи... БЕХ да се закрие, Ковачки да се застреля, "Мариците" да се национализират и токът ще поевтинее. Аз така го разбирам. За водата не ми се говори. Колкото до другаря Велев... ще го режа парче по парче ако ми падне !
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20 ти не разбрали ли че Велев живее за да иска и да иска да иска?Него и света да му дадеш няма да му стигне.Пък проблема му е същия като на повечето българи, че Бог като правил света не създал първо него, че да го пита как точно иска да го направи.Другия му голям проблем пък е същия, като на Сатаната, че не може да търпи да има по-висш от него и си мечтае да е Господ и по цял ден да крещи абе ша праа квот си искам бе, робе на коленее.Ей това му изчерпва живота.Нищо друго не го интересува.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е многоглава ламя ни краде парите, забавно е че в това интервю едната и глава проговори сама си призна че и пробва да натопи другите глави.Ей за това многолавите форми на живот не са жизнеспособни.
20
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная колко глави има ламята, която ни изцежда жизнените сили и ограбва труда ни, но зная, че ламята се нарича Работодател.Велев изобщо да не мрънка за тока, защото тока го плащат работниците му.И изобщо ни омръзна Велевото мрънкане всяка седмица.Този човек освен да иска, друго не прави.И все някой му пречи, все нещо му е скъпо, все недоволен, все разходите му големи, все загубите му големи...Ами границите са отворени, не го държим насила в Бг.
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни бизнес мафиоти изнудват други бизнес мафиоти. Народът не трябва да се намесва в техните бизнес далавери. Нека се съдят.
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има липса на безплатни роби и безплатна енергия за работоподарителите.Кой купува ток за ден напред? Да купят за седмица.
17
2
 
38
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
Като му гледам голото теме -На празен хамбар покрив не му трябва .Велев ,не ви пречи никакъв змей ,пречи ви само лакомията ,тя е причина за всичките ви мераци за нововъведения като пенсионирането ,раб.време 9ч ,минимални осигуровки ,за заплатите и без мен хората го знаят .Рак ,мерак и *** не се лекуват ,сами си изберете от коя група сте .