Lasurit

“Лудо” пътуване до Япония с Ro80 модел 1973-а

“Лудо” пътуване до Япония с Ro80 модел 1973-а

“Лудо” пътуване до Япония с Ro80 модел 1973-а

Реклама Peugeot 408
Това пътуване е наистина напълно лудо - семейство от Люнеберг тръгна за Япония през юли 2019 г. не със самолет, а с любимия им Ro80 от 1973 година. През Травемюнде, Хелзинки и Санкт Петербург минават през Русия по суша до далечния Владивосток.

Оттам Клаус фон Дейлен и съпругата му Мая пътуват с ферибот до Южна Корея и накрая стигат до Япония. Когато пристигат в Хирошима, югозападна Япония, на 24 август 2019 г. посещават корпоративния щаб на Mazda, след като са изминали 11 000 километра с роторния си автомобил.

Причината за пътуването? Казва се NSU Ro80 с роторния му двигател. Тъй като двигателят е неразделна част от ДНК на Mazda се оказа че ентусиазмът от посещението от роторния автомобил от Германия е бил много голям в Япония. В крайна сметка, концепцията за задвижване на Mazda беше докарана от немците до търговски успех през 70-те години на миналия век и след това продължена от японците до 2010-те години.

Приемът на съпружеската двойка на японска земя беше съответно на високо ниво - почетният посланик на Mazda Нобухиро Ямамото поведе немските гости през музея на Mazda. Служителите на Mazda в Япония бяха толкова ентусиазирани от представянето на семейство Дейллен, че не пропуснаха възможността да създадат специална фото книга с лични послания към тях. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024