Skoda Monte Carlo

Шофирането през зимата си е чист стрес

Шофирането през зимата си е чист стрес

Шофирането през зимата си е чист стрес

Реклама Opel Stock
Стресът за шофьорите се увеличава значително през зимните месеци. Въпреки това, само малка част от тях са загрижени от този решаващ критерий за сигурност. Според проучване поръчано от Continental, почти всеки автомобилист в Германия се чувства притеснен или стресиран от ежедневните ситуации в движението по пътищата през зимата.

Според изследването основните причини за стреса у шофьорите са отблясъците от насрещното движение, пешеходците в тъмно облекло, велосипедистите без светлини и като цяло лошата видимост води отрицателния хит парад. Освен това поне 95 процента от анкетираните шофьори коригират поведението си при шофиране през зимните месеци, като карат по-бавно или с по-голямо очакване или като поддържат по-голямо разстояние от автомобила отпред.

Редовното почистване на предното стъкло е най-често срещаното противодействие в тази ситуация. Далеч преди вниманието за гумите, защото според анализите само малцинство се грижи за оптималното налягане на въздуха и достатъчната дълбочина на протектора.

Експертът от Continental Андреас Шленке споделя: "Спорно е, че само една трета от анкетираните водачи са наясно с важността на дълбочината на протектора и налягането в гумите. Достатъчната дълбочина на протектора и правилното налягане в гумите могат буквално могат да спасят живота - особено през зимата."

Много хора им е студено през зимата, особено когато трябва да сеизчисти колата от сняг и лед рано сутрин, преди да се отиде на работа. Но това трябва да се прави, защото експертите посочват, че е забранено и в крайна сметка излиза скъпо да се кара с заснежен автомобил.

От съображения за безопасност на движението трябва да се почистват от лед и сняг не само прозорците, но още покривът, фаровете, задните светлини, мигачите и регистрационната табела.

Ако не се придържате към това, може да ви санолжи да копнете дълбоко в джоба си след като ви тръснат във Федералната република глоба до 80 евро, а ако има и злополука, небрежните шофьори рискуват отпадане на застрахователно покритие и отпадане изплащането на щетите. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024