Opel Stock

BMW - Формула Е е много важна за нас

BMW - Формула Е е много важна за нас

BMW - Формула Е е много важна за нас

Реклама Skoda Stock
Производителите на автомобили не само заради идеята за печелене на победи и титли се включват в моторните спортове. Състезателните коли често са и пионери в развитието на фирмената техника.

Пример за това е BMW iFE.20, който екипът на Мюнхен използва във Формула E. В него е използван интересен материал на базата на лен, а машината е първият състезателен автомобил BMW, който се използва с компоненти, изработени от възобновяеми тъкани. BMW iFE.20 е само началото, защото разширяването на тази концепция върху други състезателни автомобили на BMW вече е във фаза на развитие.

„Постоянно използваме Формула Е като иновационна платформа за разработване на серии - в случая за тестване на материал на базата на лен при екстремни конкурентни условия. Особено забележимо е, че в някои области този възобновяем материал предлага дори предимства пред материали като карбон, които са се наложили в състезанията. Нашата насока е винаги да се използва най-подходящият материал в зависимост от компонента ", казва директорът на BMW Motorsport Йенс Маркард.

В сравнение с въглерода, новият материал на базата на лен има по-висока устойчивост на удари, което може да донесе предимства на машината от Формула Е, която се ползва най-вече по градски трасета с доста неравности. Същото се отнася и за контакт на пистата с други превозни средства по време на състезания, които са често срещани в серията Формула Е. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии