New Dacia Duster

Автосалон Брюксел 2020: Dacia с нов двугоривен двигател

Dacia ECO-G

Dacia ECO-G

Реклама Peugeot 408
Dacia използва участието си на международното изложение в Брюксел, за да демонстрира за първи път в света нов за марката двугоривен- бензин и LPG (Liquefied Petroleum Gas), двигател.

Анонсиран с обозначението ECO-G, новият задвижващ агрегат скоро ще бъде добавен в модификационното портфолио на Sandero, Sandero Stepway, Logan и Logan MCV, като от компанията споделят, че с негова помощ бъдещите му потребители ще могат да разчитат на подобрена динамика на пътя, понижен разход на гориво и CO2 емисии.

Новият трицилиндров турбо агрегат TCe 100 ECO-G (100 конски сили, 170 Нм) ще бъде наличен в цялата гама на Dacia, като единственото изключение за момента е Dokker. Благодарение на двата си резервоара (бензин и LPG), свободният пробег е над 1000 километра, а товарната вместимост остава непроменена, поради иннтегрирането на LPG резервоара на мястото на резервната гума.

Интересна особеност на бъдещите версии ECO-G на Dacia е тази, че цаната им ще бъде същата като на актуалните им бензинови версии, но в същото време разходите за гориво са осезаемо по-ниски, а в зависимост от локалните държавни полотики, собствениците ще могат да се възползват и допълнителни еко преференции. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Пролетната проверка на кемпера

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Suzuki

Февруари 2024: Suzuki записа ръст от 11.5%

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Volkswagen

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Мар 29, 2024