New Dacia Duster

Втори доставчик на услуги премина успешно тестовете за оперативна съвместимост с тол системата

Втори доставчик на услуги премина успешно тестовете за оперативна съвместимост с тол системата

Втори доставчик на услуги премина успешно тестовете за оперативна съвместимост с тол системата

Реклама Opel Stock
И вторият национален доставчик на услуги, който подписа договори с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) по новите Общи условия – „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД, премина успешно интеграционните тестове от край до край за оперативна съвместимост с електронната система за събиране на пътни такси за изминато разстояние - тол, оперирана и поддържана от АПИ. Както по-рано съобщихме, интеграционните тестове с „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД се проведоха днес – 8 януари. Интеграционните изпитвания премина успешно и другият регистриран доставчик на услуги „Интелигентни трафик системи“ АД.

Това дава възможност на двете дружества за предварителни регистрации за оборудване на автопарка на превозвачите с бордови устройства, както и да започнат подготовка за сключване на договори с тях. Те ще влязат в сила, когато тол системата за товарните превозни средства над 3,5 тона бъде въведена в търговска експлоатация.

Процедурата за доказване на оперативна съвместимост за нуждите на тол системата се състои от три етапа. Първият включва оценка на съответствието и разглеждане по допустимост на подадените документи. Вторият етап включва интеграционни тестове от край до край, а третият етап – приложни тестове от край до край с бордови устройства, които ще функционират в реална среда. „Интелигентни трафик системи“ АД и „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД преминаха успешно втория етап от процедурата.

Другите два регистрирани национални доставчика на услуги „Телетол“ АД и „Иком“ ООД все още не са подписали договори по новите Общи условия на АПИ. Дружеството „Телетол“ има договор с АПИ за предоставяне на тол услуги по действащите до 29 ноември 2019 г. Общи условия на АПИ, но предстои да потвърди промените в условията. „Иком“ ООД трябва да предостави допълнителни документи за сключване на договор. След подписването на договори двете дружества ще могат да влязат в процедура за интегриране със системата на АПИ.

*Източник: www.api.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии