New Dacia Duster

Хибридизация за Fiat 500 и Panda (Видео)

Fiat Mild Hybrid

Fiat Mild Hybrid

Реклама Opel Stock
Най-важните модели на Fiat- 500 и Panda, станаха първите продукти на италианската марка, които получават нова Mild Hybrid технология на задвижване, за която от компанията споделят, че е първата стъпка към електрификацията на портфолиото й. Двете нови пазарни предложения на Fiat ще бъдат налични за закупуване от февруари (500) и март (Panda), като пилотно ще бъдат налични в специална версия Launch Edition.

Новата Mild Hybrid задвижваща система на Fiat 500 и Panda е съставена от еднолитров, трицилиндров FireFly двигател с вътрешно горене, шестстепенна ръчна предавателна кутия и BSG (Belt-integrated) стартер/генератор, като максималната мощност на системата е 70 конски сили.

От марката споделят, че в зависимост от модела, новата технология обещава понижение на емисиите от до 30%. За целта се разчита основно на BSG системата, която регенерира енергия по време на спиране и движение по инерция, и я съхранява в малка батерия за последваща употреба от страна на Stop&Start системата и подпомага основния двигател при ускоряване.



От Fiat коментират, че 2020 година ще бъде от изключително значение за марката, като след хибридните версии на 500 и Panda, следващата важна стъпка е стартирането на прозиводството на новото 500 в Торино, което ще бъде с изцяло електрическа задвижваща система. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024