Lasurit

Пресконференция на Карлос Гон (на живо)

Пресконференция на Карлос Гон (на живо)

Пресконференция на Карлос Гон (на живо)

Реклама Skoda Stock
Карлос Гон атакува японската наказателноправна система и заяви, че е имало заговор срещу него между шефове в Nissan и високопоставени държавни лица

На пресконференцията днес, предавана на живо, Карлос Гон акцентира върху четири основни неща свързани с неговия арест в Япония за предполагаеми финансови престъпления. Той заяви, че по трудния начин е разбрал, че ще има справедлив процес и че ако не избяга ще умре в Япония. Също така че е избягал в Ливан, за да има възможност да изчисти името си.

Гон заяви, че към него са се отнасяли "брутално и безмилостно"японските прокурори, които заплашвали, че ще предприемат действия срещу семейството му, ако не признае техните обвинения. - “Бях жестоко взет от моя свят, както го знаех", каза бившият шеф на Nissan и Renault. - “Бях изтръгнат от семейството си, от приятелите си, от моите общности, от Рено, Нисан и Мицубиши."

Бившият изпълнителен директор атакува японската правосъдна система за нейната 99-процентова прокурорска успеваемост казвайки, че е фалшифицирана система, в която се предполага вината, разпространена е дискриминацията и се отказват основните права на човека.

"Чувствах се, че съм заложник в страна, на която съм служил 17 години. В продължение на 17 години се считах за модел за подражание в Япония. Изведнъж прокурорите в Япония ме характеризираха като„ студен, алчен, диктатор. Това не е наред. Харесвам Япония. Харесвам хората на Япония. Защо Япония ми отплаща със зло за доброто, което направих на страната, не разбирам. "

Гон заяви, че е бил готов да се пенсионира преди юни 2018 г., но е бил помолен да продължи. - “За съжаление приех тази оферта. Заради работата ми по интегрирането на Renault и Nissan, което трябваше да зачита автономията и на двете е имало недоверие. - "Някои от моите японски “приятели” смятаха, че единственият начин да се отърват от влиянието на Renault върху Nissan е да се отърват от мен".

Гон също заяви, че е бил в процес на преговори за сливане с Fiat Chrysler Automobiles преди неговия арест. Той каза, че е разговарял с председателя на FCA Джон Елкан, който бил благосклонен италиано-американския автомобилен производител да се присъедини към алианса Renault-Nissan. - “Имахме много добър диалог", каза Гон.

Сега FCA е на път да се слее с френската група PSA. - “Как можете да загубите тази огромна възможност?" - попита той. - “Невероятно е това, но се е случило.” Планираното сливане на FCA с PSA е "чудесна възможност" за PSA, но "голямо разхищение" за Renault, каза Гон.

Гон каза, че той е съборен от "заговор", приготвен в Nissan, много от чиито ръководители той посочи публично на пресконференцията. - “Кой беше част от сюжета? Очевидно, Хирото Сайкава беше част от сюжета, Хари Нада е част от сюжета, и Тошиаки Онума, но има и много други хора. Масаказу Тойода, член на борда, беше връзката между борда на Nissan и властите."

Той говори за затворничеството си, след като беше арестуван на летището в Токио. - "Разпитваха ме по осем часа на ден без присъстващи адвокати. Ще се влошат нещата за теб, ако не признаеш, многократно ми каза прокурорът."

В Ливан, където е гражданин, Гон е свободен да разкаже своята страна на историята, без заплаха японските власти да го арестуват и да го върнат обратно в затвора. Ливан няма договор за екстрадиция с Япония, a официални представители заявиха, че не планират да го изпращат обратно.


Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024