New Dacia Duster

BMW Group на Consumer Electronics Show (CES) 2020 в Лас Вегас

BMW Group на Consumer Electronics Show (CES) 2020 в Лас Вегас

BMW Group на Consumer Electronics Show (CES) 2020 в Лас Вегас

Реклама Renault Arkana
На Consumer Electronics Show (CES) 2020 в Лас Вегас от 7 до 10 януари 2020 година BMW Group ще представи свои новаторски концепции към оформянето на цялостното изживяване по време на мобилност в бъдещето.

Представянето на премиум автомобилният производител през тази година ще бъде подчинено на мотото #ChangeYourPerception. Зад него се крие убеждението, че само чрез смяна на перспективата е възможно не само разбиране на нуждите от мобилност на бъдещето, но и начините да се отговори на тях. Промяна на светогледа ще бъде показана на щанда на BMW Group на CES през тази година, като чрез практически демонстрации и непосредствени изживявания бъдещето ще бъде пресъздадено за посетителите от целия свят.

Един от акцентите на CES през тази година е концептуалният модел BMW i Interaction EASE, който на щанда на BMW Group ще позволи на посетителите да надникнат в бъдещето, където автономното шофиране вече е всекидневие. Външността на визионерския автомобил целенасочено е много абстрактна, за да може вниманието да бъде изцяло насочено към интериора. Той трябва да осигури на пътника не само усещането, че вече е пристигнал още по време на пътуването, но и да му демонстрира възможностите на интуитивното и естествено взаимодействие между пътника и автомобила.

Върховото постижение е иновативното разпознаване на погледа на BMW i Interaction EASE. Изкуственият интелект на автомобила разпознава кога погледът на пътника е фокусиран от вътрешната страна на стъклата на прозорците и му предлага определени информации и възможности за взаимодействие. Вторият акцент на CES показва колко близко е BMW Group до въвеждането на подобни сценарии от бъдещето в серийно производство. Три автомобила BMW X7 са оборудвани с комфортните седалки ZeroG Lounger, които в същия вид като показаните на изложението ще се предлагат при серийните модели само след няколко години.

ZeroG Lounger открива напълно нова възможност за релаксация по време на пътуване. Пътникът може да наклонява седалката с до 60 градуса назад, без това да е свързано с понижаване на комфорта или сигурността.

Третият акцент е BWM i3 Urban Suite, което осигурява изживяване от шофирането, изцяло съгласувано с потребностите на пътниците. За тази цел конвенционални автомобили BMW i3 се преработват изцяло, като непроменени остават само седалката на водача и арматурното табло, като се създава атмосферата на бутиков хотел, а специално внимание се обръща на устойчивостта. В интериора на 20-те BMW i3 Urban Suite модела, които се движат по улиците на Лас Вегас и могат да бъдат поръчани с приложение, пътниците биват посрещнати от спокойна атмосфера. За нея допринасят Lounge креслата с много пространство за краката, които освен това предлагат възможност в специална звукова зона външният свят да бъде напълно изолиран акустично.

С тези три изключителни презентации BMW Group за пореден път подчертава своята цел за последователно насочване на технологиите към клиентите. При представянето през тази година на изложението особено място ще заеме и темата 5G. С въвеждането на пазара на BMW iNEXT през 2021 година автомобилът ще бъде съвместим с 5G. С това BMW Group ще стане първият премиум автомобилен производител, който ще въведе в световен мащаб този нов стандарт при сериен автомобил. Във външната зона на щанда на BMW на CES ще бъде проведена и демонстрация как 5G ще постави нови стандарти и по отношение на сигурността на пътя. При нея основна роля ще играят автомобил BMW i3 и смартфон.

Още в миналото компанията е представяла пред обществеността на Consumer Electronic Show важни технологии и тяхното приложение, които междувременно вече се предлагат серийно в продуктовото портфолио на BMW Group. Така например през миналата година в Лас Вегас бе представен BMW Intelligent Personal Assistant, който само 6 месеца по-късно вече се предлага при първите модели на BMW. Дигиталният асистент за мобилност BMW Connected, който бе представен на CES 2016, също бе въведен в моделите на BMW няколко месеца по-късно. Революционното Remote 3D View също отпразнува премиерата си малко преди въвеждането на пазара.

*Източник: www.bmw.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Mercedes-Benz

Нова услуга за собствениците на Mercedes-Benz

Мар 29, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Geely Volvo

Volvo: Сбогом, дизел, време е да си кажем чао!

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024