Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна за първи път в България ще бъде създаден университет в Облака
Автор: Екип Varna24.bg 13:24 / 09.12.2019Коментари (0)2259
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За първи път в България ще бъде създаден университет в Облака, ще бъде изградено пространство - модел за иновативна технологична образователна среда и ще стартира обучителен център за учители на територията на Варненския свободен университет. Това ще стане в рамките на пилотния проект на ВСУ "Черноризец Храбър“ и Центъра за творческо обучение за внедряване на Google G suite в университета. Партньорството е на базата на подписан меморандум между двете организации.

Варненският свободен университет въвежда експериментално облачната технология Google G Suite for Education, която създава електронни профили на студенти, персонал и академичен екип. Google G suite улеснява управлението на образователни процеси (Learning Management System) и ежедневното електронно общуване чрез имейл и споделяне на файлове.  Студенти и преподаватели ще общуват активно чрез над 10 000 електронни профила в домейна на университета и ще разполагат с пълен достъп до редица приложения - Gmail, Classroom, Drive, Youtube Live, Expeditions и други. Платформата подобрява функционалността на дистанционното обучение на студентите и е предпоставка за оптимизация на административните процеси в университета. Облачната технология вече работи успешно в световноизвестни университети, като Stanford, Cambridge University of Carolina и др.

На територията на университета ще бъде създадено първото по рода си пространство – модел за иновативна технологична образователна среда, което ще създаде условия за провеждане на обучения, презентации и лекции. В него ще се обучават студенти, учители, университетски преподаватели и граждани, като са предвидени Google Chromebook устройства за всеки обучаем, над 20 квадратни метра площ за презентиране и изцяло безжично свързване на устройствата.

Обучителният център за учители на територията на университета ще работи по сертификационните програми на Google for Education, обединяващи ноу-хау, запазени марки и добрите практики на ВСУ "Черноризец Храбър“ и Център за творческо обучение. Първите съвместни програми са планирани да станат факт още март 2020 г.

Създаването на съвместни образователни продукти от Варненския свободен университет и Център за творческо обучение ще бъдат насочени най-вече към директори на училища, учители и други педагогически специалисти. Център за творческо обучение ще допринесе чрез експертиза и контакти в Комисия за иновативни училища към Министерство на образованието и науката, със свои обучителни програми за педагогически специалисти и мениджъри в сферата на образованието, хардуер и софтуер. 

Център за творческо обучение е единственият партньор на Google за образованието в България и предоставя услуги в три направления на Google: компютрите Chromebook, облачната платформа G suite и програмите за професионално развитие Google Certified Educator.

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ е водещо висше учебно заведение и с най-висока акредитационна оценка сред частните университети в страната. Университетът е лидер в обучението по информатика, компютърни науки, международни отношения, предприемачество, икономика, мениджмънт, право, национална сигурност, психология, архитектура, строителство на сгради и съоръжения, а така също и в изкуствата – хореография, мода и дизайн. Университетът има традиции и опит в обучението на директори на училища и учители в съвременните STE(A)M технологии.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Специализирани полицейски операции в страната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: