New Dacia Duster

С новия си статут на световна купа Формула Е е вече в първата редица на моторните спортове

Дек 09, 2019
С новия си статут на световна купа Формула Е е вече в първата редица на моторните спортове

С новия си статут на световна купа Формула Е е вече в първата редица на моторните спортове

Реклама Honda ZR-V
Сега Формула Е официално вече е наравно с Формула 1. Поне по отношение на статута. Защото това, което мнозина не знаят е че в момента сериите за електрически болиди не са Световна купа. Това се променя от идния сезон, когато от 2020/21 надпреварата ще бъде призната за Световно първенство във Формула Е с благословията на Световната автомобилна федерация FIA. FIA и Световният съвет за моторни спортове (WMSC) вече са решили това.

„Промоцията“ пристига навреме за влизането в сериите на Mercedes и Porsche, които участват за първи път през сезона със старта си преди известно време в Саудитска Арабия. От Германия във Формула Е вече присъстват Audi и BMW. През 2019/20 серията ще събере десет производители и 24 автомобила.

"Откакто започнахме това пътуване, Формула Е несъмнено набра сила и за кратко време серията се оказа релевантна за автомобилната индустрия. Това се доказва и демонстрира дебютът на други два големи автомобилни производителя в началото на този сезон", каза президентът на FIA Жан Тод.

Формула Е отпразнува своята премиера през 2014 г., приета не особено сериозно по това време от много страни. Въпреки това, шампионатът несъмнено удари точното време и оттогава се развива успешно, привличайки производители от цял свят.

Според Жан Тод още "От първото състезание в Пекин през 2014 г. Формула Е донесе доказателството за възможноста за използването на най-съвременните елпостижения при автомобилите и аз от все сърце приветствам Формула Е като най-новото световно първенство на FIA".

Основателят на Формула Е Алехандро Агаг: „Получаването на статут на Световно първенство на FIA придава още повече тежест на Формула Е, въпреки че тя вече е пълноправен член на автомобилния спорт и зрелищен спортен продукт. Решението на FIA и WMSC всъщност поставя Формула Е сред първите места в сериите международни състезания с едноместни автомобили." Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan създаде уникални кимона за конкурентите си във Formula E (Видео)

Мар 27, 2024