Миро спечели битката с алкохола, молел се цяла нощ

Пиех стандартно като всички българи, заяви певецът
9 дек 2019 11:00, Петя Славова
48
Миро спечели битката с алкохола, молел се цяла нощ
Снимка: архив, Булфото

Музикантът Миро направи равносметка на живота си за изминалата година като сподели, че тя е била най-успешната в живота му, защото е преборил алкохолна зависимост.

"Пиех стандартно като българите, в един момент освен че пиех, когато съм гневен, го правех и когато съм весел, и когато съм тъжен. Думата зависимост настъпва тогава, когато се освободиш от нея", сподели певецът пред bTV.

Той коментира, че е усетил, че проблемът е сериозен в началото на тази година. "Прекарах една цяла нощ в молитва, защото ми беше много зле заради проблем с алкохола, защото пих цяла нощ и си казах, че не може по този начин: Или умирам от това, защото този навик вече ме характеризираше като личност, или ще се измъкна".

Миро призна, че при него консумацията на алкохол не е била нормална. Обясни, че не е пиел по време на участие, но в момента, в който знае, че остават само 40 минути е започвал с бирата. По думите му, не само твърдият алкохол може да повлияе на човека, но и лекия, ако е в голямо количество.

"Пиех методично и това беше ежедневие", разказва още той и допълва: "Работата е много зле, когато започнеш да криеш от себе си количеството алкохол, което си изпил. Методично си изхвърлях бутилките, ако ги бях събрал на едно място, можеха да направят една торба с бутилки, изпита за 24 или 48 часа. А те са пълни с отрова, която замъглява мисълта", категоричен бе музикантът.

В момента Миро се чувства добре и благодари на Бог всеки ден за това, че е трезвен. Той споделя историята за битката с алкохола, за да помогне и на други хора в неговата ситуация. Миро бе категоричен, че не смята да се връща към тази зависимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
0
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Изтрещя той с тоя Бог.
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв е тоя Миро ве?
39
0
 
4
 
! Отговори
До Бай 100ян преди 4 години
Бихте ли казал кой е психиатърът? И да питам - овладяхте ли паник атаките? Защото при мен положението е същото - паник атаки, депресия и тревожност, често агорафобия и всяка вечер по бутилка розе, понякога и повече, за да се успокоя и заспя. Ужасно е просто.....
38
0
 
7
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 години
И аз така се бях алкохолизирал. Пиех всяка вечер между 200 и 500 гр концентрат .Отключих паник атаки и за да ги стопирам по 100 гр на екс .Така 2 години. В Един ден си казах Стига!!!!Отидох при психотерапевта. Изписа ми зелени рецепти от които предобих непоносимост към алкохола .Спрях го от ряз. Без никакви трудности. Вече 2 години от както спрях лечението .Искам да си пийвам нормално в компания но тея лекарства незнам кво ми направиха тогава ,най много 100 гр че ще припадна .
37
3
 
5
 
! Отговори
тоя преди 4 години
тоя пиел по 3 бири и на мъж съ прай - муахахаха ...аве мумче земи са стегни че ко ти обръша 2 шамара ша забраиш колко си интересен с дребнавите суетни номерца
36
2
 
2
 
! Отговори
хех преди 4 години
льелеее кви пеанки познавам не говорят за зависимости тоя лигльо ко са прай на ентересен да наблегне на творчеството ако иска да е интересен на хората вместо да се преекспонира с проблеми типични за далеч по-талантливи от него
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има зависимост, да, но има и лечение. А за него се иска вече желание и полагане на усилия. Без тях не става.Това е една от най-трудно преодоляемите зависимости. И да каже човек, че я е преборил, трябва да не е злоупотребявал с алкохол поне 5 години.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 25Има и такива. Но да кажа че е лесно ще бъде лъжа.Много ме ядосват такива които викат: "Бе трябва да има воля, а той предпочита да пие, че му е по-лесно".Еми, не става само с воля. Както казваш, организмът го изисква, затова е органична зависимост.Има и нещо наречено ген. Едни развиват зависимост, други не.Ако го имаш гена, може да не си алкохолик, но си "потенциален" алкохолик - никога не е късно да станеш активен.Познавам руснаци, които изобщо не пият - явно така са се излекували.
33
0
 
7
 
! Отговори
Битка с алкохола преди 4 години
В кръчмата - минаваш през ден.
32
3
 
13
 
! Отговори
Пияния помак преди 4 години
Спрял да пие друг път. Трябва още да се моли на Сайбията.
31
3
 
23
 
! Отговори
Тони преди 4 години
хахахахахаха заболя ме корема от смех, какъв алкохолик пък се пише тоя, пие 3 бири на ден и алкохолик вече ....*** , то тоя ако беше алкохолик нацията отдавна да е измрела целата....
30
1
 
32
 
! Отговори
ha преди 4 години
Затова ако нямате човек до себе си, по добре излезте и се разходете. Не се затваряйте вкъщи и от нямане на какво да правя, ще си налея да пия и после лягам да спя. НЕ. Излизайте сред хората, търсете нови запознаства. Ходете с удоволствие на работа, там сред колегите ще сте много по добре, отколкото затворени вкъщи и с чашката пред вас. Не оставайте сами, заради самотата се пропива човек, да знаете.
29
2
 
26
 
! Отговори
ha преди 4 години
Веднъж станеш ли алкохолик, няма тотално отказване. Ще спреш да пиеш за известно време. При някой е седмица, при други месец, при трети година. Но винаги започваш пак, с мисълта само днес че много ми се пие. И пиеш. На другия ден си казваш същото и пак пиеш. Особено ако си сам. Нямаш какво друго да правиш и си казваш "Да си налея едно". И така си минават ден след ден. Всеки трябва да има човек до себе си, не трябва да е в самота иначе се пропива. Докато се усети с това "едно" и вече е алкохолик.
28
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пият бедняците той е от богаташите те шмъркат кока
27
0
 
22
 
! Отговори
виждащ преди 4 години
Еми като може да си позволи на ден по 150лв за кока защо да пие
26
3
 
16
 
! Отговори
реалист преди 4 години
И аз да шмъркам кока всеки ден нема да пия
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам човек който е бил зависим от алкохола да сее отървал от него. Много приятели си отидоха заради тази си зависимост. Спираха го за известно време и пак започваха. Когато ги питах защо пак започвате да пиете те ми казваха че организма го иска. Така че този ако си мисли че е станал въздържател е в голяма грешка. Алкохола е като Дрогата.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преборил се с бирата - голямата работа
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ти го остави алкохола, ами от тази секта кога ще излезеш?
22
1
 
30
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"А, с *** та и хомосексуалност, кога ще се пребориш...?"Щом не парадира с "нетрадиционна ориентация", ако е с такава, какво пречи? Да си бъркат по дупките с които си ще, само без да ни го навират в лицето. Иначе за алкохола- браво, дано да задържи, че не е лесно, видждал съм не един свестен човек да се преобразява в жалко същество, под влиянието на алкохола. Че някои даже си отидоха без време.