Етерични масла, които намаляват стреса

За повече релакс
4
Етерични масла, които намаляват стреса
Снимка: Istock

Тревожността и безпокойството са част от ежедневието. Повишените нива на стрес в организма могат да доведат до редица сериозни физически заболявания и психични разстройства. Трудно е да избягаме от стреса, тъй като той е навсякъде около нас всеки ден. Можем обаче да се опитаме да му противодействаме по естествен и натурален начин. Етеричните масла с чудни ползи за здравето са един от тези ефективни начини за справяне със стреса. Ето и най-ефикасните сред тях за тази цел.

Масло от бергамот

Бергамотът има успокояващи свойства, които повлияват много добре негативните емоции и стимулират секрецията на хормони на щастието. Маслото от бергамот е подходящо при възникване на безпокойство, породено от страхове, при паник атаки и високи нива на стрес. Има успокояващо действие върху нервната система. Помага и при депресия.

Масло от салвия

Салвията подпомага функциите на централната нервна система, от която зависи секрецията и регулацията на хормоните. Ако освобождаването на биохимикалите, от които зависи доброто настроение е потиснато, може да се отключат депресивни и тревожни състояния. Употребата на масло от салвия подпомага намаляването на безпокойството и повишава настроението.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз ли трябва като наи малък да ги уча кои е пропял тоя мие ясен като бел ден един епо ветропоказателя пее де мие кев
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че покраи тях ги слушат като епопея на забравените и после се некои сял кои сее техни си пада що щото ги дебнали у хоремака и некои крив де не ходил аиде честит сбор
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако братята малят пиенето щее добре да се огледат наоколо че от това разписване води до зор
1
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
М10 от бензиностанцията...