Студенти на 50! Светлан и Диана продължават да следват мечтите си

Учат във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново
8 дек 2019 19:52, Анисия Иванова
26

Студенти на 50! Te са от Филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново. И двамата имат професии, пораснали деца и мечти, които преследват. Днес са в трети курс. И посрещат празника задно със своите по-млади колеги.

Диана е фармацевт по професия и майка на две порастнали деца. Светлан пък дълги години управлява собствен бизнес в Чехия и е баща на студентка, която е втори курс. Общото между тях обаче е, че на прага на 50-те решават да последват мечтата си, разказва Bulgaria ON AIR.

Годините, оказва се, са просто цифра, защото според колегите им, двамата винаги са в центъра и на обучението, и на купоните.

Диана и Светлан са убедени, че на 50 всичко тепърва предстои и искат да покажат на младите, че в живота няма невъзможни неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
МУНЧО преди 4 години
аз съм на 66....докато завърша- ще съм на 72, и три години ще специализирам хирургия....Всички сте добре дошли при мене, на операционната маса!
20
0
 
4
 
! Отговори
Африканеца преди 4 години
Имах един познат,който казваше че човек се учи,докато го улучат.Ама той крадеше коли
19
2
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
Харесва ми, че най-после виждам коментари по една статия, които не са негативни.Браво!Тук не става въпрос за уникални случаи на баба (от Индия имаше), която родила на 80 години с ин витро, където възникват морални въпроси.Тук става въпрос, че човек се учи докато е жив.Дори завършилите отдавна и работещи, особено това се отнася за лекарите, ходят на специализации, обучения и се запознават с най-новите технологии.Не е задължително всеки който остарее да го хване деменцията.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се пораснал, а не порасТнал.
17
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
За малко да заплача, от радост
16
3
 
14
 
! Отговори
До 17: преди 4 години
Кой ти каза.Аз като леккар предпочитам възрастни и улегнали хора пред някакви лапетии, които по цял ден ще се опитват да се скатаят и да чатят във Фейсбук.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родителите ми се пенсионираха рано след настъпването на демокрацията.Тъй като в града нямаше друга работа освен да прадават нещо на пазара, отидоха на село и започнаха да се занимават със земеделие и дребно животновъдство. Помагаха ни през трудните периоди - по времето на Костов средната заплата беше много ниска. Общо взето това дребно земеделие и жовотновъдство едва ли е ефективно и аз като предния смятам, че е в пъти по добре да се придобие нов и лек занаят със сигурна реализация и доходи.
14
7
 
32
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Абсолютно удачен ход в живота и на двамата.Осигуряват си приходи докато са живи. В момента има голям глад за специалисти точно за медицински сестри, в края на краищата тази професия не е толкова тежка колкото се опитват да я изкарат. Затова вместо да се забият на село и да чоплят по цял ден нивичката или да гледат по някоя коза или прасе, които не се знае кога ще им го "евтаназират", вместо самотията са си избрали да вземат по една хилядарка на месец с лека професия.
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия искат да заминат за чужбина, затова са се хванали да учат.Така че по-полека с хвалбите.Сега учат и използват българското образование а после ще се изнесат и лев данък няма да платят на тая държава..изчакали са децата да порастват за да се изнесат
12
18
 
6
 
! Отговори
Браво ! преди 4 години
До УченикНа входа на рая Свети Петър ще и провери дипломата.
11
2
 
28
 
! Отговори
Ученик преди 4 години
Моята баба се пенсионира и отиде в Софийския студентка!
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!
9
1
 
27
 
! Отговори
Баба Вуна преди 4 години
Айде, почвайте да съдите от първа инстанция, знам че ви сърбят пръстите, да оплюете хората!!!
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Точно в "нормалните" държави това е нормално. Да си чувал за учене през целия живот? Аз лично едва ли бих го направил. Но понеже едва ли съм критерий за нормалност, избягвам да съдя другите.
7
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяко едно поколение.Си има луди за връзване.Ама на тия им се е разминало.-:) Ама карай де!
6
25
 
6
 
! Отговори
Само един въпрос: преди 4 години
За кога ?
5
27
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Ти, до 50, ако не си се развил, чакай да се развиваш след 50 ....От зор са тръгнали да учат на дърти години тези хора, не от хубаво.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето, това е бъдещето на България!
3
22
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
На тези години в нормалните държави хората вече правят планове за третата възраст. Натрупали са спестявания и вече намаляват оборотите ...На 50 човек трябва да започне да се грижи повече за здравето си, да си обръща по-голямо внимание.У нас на 50 човек не се чувства сигурен за бъдещето. Всички виждаме крайно бедните пенсионери, а има вероятност тези 50 годишните дори да не взимат пенсии, защото няма кой да работи и да им ги изкара.Едно ненормално нещо се представя като много положетилено.
2
7
 
22
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Така се прави. С мрънкане и обвинения към властта, че си беден нищо, че не си образован не става ... Браво!