Убиецът от Пенсакола бил последовател на Осама

Най-вероятно се е радикализирал сам
36
Убиецът от Пенсакола бил последовател на Осама
Снимка: Reuters

Саудитският студент, който застреля трима души във военноморска база във Флорида, е събрал по-рано през седмицата трима души на вечеря, на която са гледали видеа с масови убийства с огнестрелни оръжия. Това каза официален източник, цитиран от Асошиейтед прес.

Един от тримата студенти, които били на вечерята, е снимал с камера пред сградата по време на нападението в петък. Другите двама саудитски студенти наблюдавали ставащото от паркирана в близост кола.

Източникът, пожелал анонимност, каза, че са задържани 10 саудитски студенти, а няколко са в неизвестност.

Американски официални лица съобщиха по-рано, че разследват възможен терористичен мотив и че нападателят се казва Мохамед Саид Алшамрани.

Още по темата
Той бе убит от заместник на местния шериф. Освен тримата убити има и осем ранени при атаката, включително заместник-шерифът и още един полицай.

Мохамед Саид Алшамрани е критикувал САЩ и е цитирал Осама бин Ладен в социалните мрежи часове преди атаката. Това съобщи организация, която следи онлайн екстремизма, предаде БТА.

Федералните разследващи не разкриха какъв е мотивът зад атаката, извършена рано сутринта в петък, когато саудитецът е стрелял с пистолет в класна стая в базата в Пенсакола.

Часове преди атаката той е написал в "Туитър", че мрази американския народ, защото е извършил "престъпления не само срещу мюсюлмани, но и срещу човечеството", съобщи организацията SITE. Той е разкритикувал САЩ заради подкрепата за Израел и е цитирал покойния лидер на Ал Каида.

Следователите не откриват признаци Алшамрани да е бил свързан с терористични групировки и смятат, че се е радикализирал сам, съобщи "Ню Йорк таймс", позовавайки се на неназован американски представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай му само кривата мамунска тиква на този пустинен плъx и ще разбереш какво може да измисли с нея.Жив сиканейрос.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...."че мрази американския народ, защото е извършил престъпления не само срещу мюсюлманите, но и срещу човечеството". какво повече може да се коментира пред тази 100%- ова истина?????
27
0
 
4
 
! Отговори
Патил преди 4 години
Тръмп е пръв приятел със саудитците. Танцува танци със саби, кара ги да му купуват оръжието, затова американците ще си мълчат и ще ги търпят.
26
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Когато създаваш чудовища за собствени цели,после трябва да им търпиш номерата!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най вероятно Америка никога няма да си признае ,че сама вкара ислямските главорези на запад .Помогнаха и Англия и Франция.И естествено ще се дрънкат лъжи .Погледнете им расата на тия ...*** ,те не са за тук .Да стоят в пустинята.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се ли проверява дали няма нещо общо с путин , дали не е той поръчителя ,чак съм изумен че не фигурира никъде името му и русия , или сега още обмисляте статията
23
2
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Какви студенсти във американска военноморска база, бе Сашеее, Мозъчкооо. Това са военни курсанти и специално този дето се "радикализирал сам" е военнен пилот - офицер.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ама САЩ се командват от евреите, защо не застреля който трябва, а уби глупавите американци!
21
1
 
3
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Казал е, че НЕ мрази американският народ, а мрази САЩ-Америка за нейната политика против човечеството и няма никаква омраза към Американският народ.
20
1
 
12
 
! Отговори
Еврей преди 4 години
А пък после руснаците им били врагове Этоги враговете на западното общество
19
0
 
17
 
! Отговори
От 6 до 16 преди 4 години
Виж как лъсна истината, че си НПО ***! Русия е поддържала СВЕТСКИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ в Афганистан. САЩ и С. Арабия са подкрепяли МУДЖАХИДИНИТЕ. Рейгън ги въоръжава с ракети "Стингър". Американците сами си го признават това нещо. Талибаните идват на власт СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА В АФГАНИСТАН. Талибаните са студенти в ислямските ВУЗ-ове и налагат най-радикалната интерпретация на Корана в страната. Те стават силни, защото в района са се наливали пари от арабските държави и САЩ.
18
0
 
7
 
! Отговори
Мда до Факт преди 4 години
Нещо си се превъзбудил. Я вземи от ония "бонбонки", дето докторът ти ги изписа. Трябва да се пият редовно, че виж какво става.
17
15
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Муджахедите направо смазаха префалената руска армия.Хеликоптерите им падаха като круши след срещата със стингерите.
16
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Така от всяка търговска сделка САЩ прибират парички независимо, че нямат пряко участие, парите просто си текат към тях. За да се поддържа доминацията на долара е необходимо непослушните държави да бъдат контролирани, а това се осъществява с 800-те военни бази по света, сваляне и настаняване на удобни правителства и т. н.
15
14
 
3
 
! Отговори
Миражь преди 4 години
Това което префаленият Хитлер не успя въпреки измислените си танкове самолети Хартман Кайтел и тн *** ещи грухтенето на конският им немски език едни муджахидини с воля няколко калашника и помощ от всемогъщият Аллах го направиха.Трепаха *** като мухи по чукарите направо ги попиляха.
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Значи и талибаните и муджихидините ги подкрепят САЩ,така ли?А руснаците само си правят преврати мирно и кротко?Тва твойто ми напомня соц лозунгите за радиацията.Ако е съветска от Чернобил е безвредна даже полезна.Кво да ти кажа и ти си един промит мозък...
13
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 4 години
САЩ се крепи изцяло върху световната доминация на долара, която им позволява да контролират и манипулират правителства. Дава им и предимството да си печата сами пари в неограничени количества, заради което е невъзможно да фалират, както всяка друга нормална държава с такъв колосален дълг. Много важна част от тази доминация е петродоларът, защото ако примерно България иска да си купи петрол от Русия, тя първо трябва да си купи долари с които да плати на руснаците /иранци/катарци...
12
0
 
8
 
! Отговори
х преди 4 години
Каква изненада? Аз помислих, че е последовател на Папата.
11
0
 
8
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 4 години
Къде е Красимил Кънеф и Хелзинсксия комитет ? Защо не защитават своите па макар и в Америка ? Защо не защитават саудитския студент ? Човек на годината - нали Кънеф ?
10
0
 
12
 
! Отговори
От 6 до 8 преди 4 години
Лъжецо, талибаните идват на власт през 90-те години. Това става възможно, защото в района на Афганистан и Пакистан се изливат пари и оръжия от целия Арабски свят плюс САЩ! Затова тази група ислямисти става силна, но това е по-късно. Руснаците свалят от власт социалистическия лидер на Афганистан, тъй като са били недоволни от него, и го заменят с друг. През 80-те години СССР води война в страната с МУДЖАХИДИНИТЕ. Талибаните идват по-късно на власт след края й.