7 станаха жертвите на газовата експлозия в Словакия

Един човек все още е в неизвестност
11
7 станаха жертвите на газовата експлозия в Словакия
Снимка: БТА

Най-малко седем души загинаха и над 40 бяха ранени при вчерашната газова експлозия в 12-етажен жилищен блок в словашкия град Прешов, съобщиха полицията и пожарната, предаде ДПА.

Още по темата
Един човек все още е в неизвестност.

По-рано се съобщаваше за петима загинали. Експлозията стана по обед на горен етаж на блока и предизвика пожар, засегнал четири-пет от високите етажи. Пожарът беше потушен чак днес сутринта. В гасенето му участваха войници и хеликоптери.

Представител на противопожарната служба заяви пред журналисти, че взривът може да е в резултат от неправилното инсталиране на нова газова система преди две години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Гади....ни преди 4 години
Съмнява ме често взеха да стават газов.пожари,намирисва ми на газов,тероризъм. 100 процента
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето Ви екологично чисто отопление!Тези хора са жертви на екоактивистите ,както и предишните взривове на блокове в Русия и Полша,а зимата и студовете тепърва идват!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До На газ"Най-екологичния и евтин вариант .."Ех, пустата му екология. Откъде разбрахте, че е екологично? И евтино е до време. "Нормалната" газ до няколко десетки години ще стане доста дефицитна стока. А шистовата не е толкова екологична.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До На газДруго пише в статията, ама айде. То е ясно, че ако се спазват всички изисквания за безопасност, е слабо вероятно да стане проблем. Но при наличие на десетки хиляди газифицирани блока, рано или късно все някъде ще изгърми. И гърми, където масовата газификация е факт. А и на загиналите и пострадалите им е все тая, дали е от канализационна тръба или нещо друго.
5
3
 
4
 
! Отговори
На газ преди 4 години
Глупости. Опасно е да си на твърдо и да се запалиш или удушиш. Аз съм на газ. Отопление и вода. Най-екологичния и евтин вариант. Освен това, котлетата са със 100 защити. Не става ей така инцидент. Тук са правили ремонт на канализационни тръби и са засегнали газта. Това е друга бира.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИнсталираноА как да го разберат - да проверяват всяка свръзка на газопровода във всеки апартамент и всеки свързан уред? Просто газта е опасно удобство. Тук ако се мине масово на газ, ще стане страшно - всички по рождение са майстори и разбирачи. Българската нация - нация техническа.
3
2
 
0
 
! Отговори
Инсталирано преди 4 години
Неправилно преди 2 години!?! И чак сега ли разбраха и то по този начин!?
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската газ убива
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газта убива .Далеч от това нещо .