Ген. Събев: НАТО продължава да се усъвършенства!

"Комуникацията обаче е влошена и трябва да се подобри"
Обновена: 6 дек 2019 22:52 | 6 дек 2019 22:45, Веселина Йорданова
50

Провокативната фраза на френския президент Еманюел Макрон за мозъчната смърт на НАТО не показва реалното състояние. Скандализираха се много членове на Алианса. НАТО не е в мозъчна смърт, жива е и продължава да се адаптира, трансформирала се е и продължава да се усъвършенства", коментира в студиото на "Денят ON AIR" ген. Съби Събев.

Според него в политическата конструкция на НАТО се забелязват определени пукнатини.

"Генералният секретар ясно обясни, че няма как да няма разногласия в НАТО. Политическият диалог в НАТО е ежеседмичен и действително се обсъждат ключови въпроси за сигурността. Комуникацията между лидерите на основните държави в НАТО е влошена. Именно това се цели - да се подобри диалогът в алианса", смята Събев.

По мнението му Китай все повече укрепва военно и НАТО трябва да отговори на това предизвикателство.

"Изводът от срещата в Лондон е, че НАТО трябва да укрепи своята политическа структура. Не може НАТО да става залог на личните амбиции на определени лидери. Политическият диалог в НАТО ще стане по-интензивен", заяви ген. Съби Събев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tой прогнозира, че Германия ще промени своята политика да ускори увеличаването на разходите.

"Политическата солидарност беше показана на срещата на НАТО. Тръмп прилага един бизнес подход в отношението си със съюзниците. Той трябва да разбере, че НАТО не е търговия. Тръмп иска и по-широко участие на страните в операциите, които провежда алиансът", каза още ген. Събев.

Той обясни, че новата политическа концепция на НАТО трябва да отрази агресивната политика на Русия, терористичните заплахи.

"Стратегическият диалог има за цел да избегне едностранни действия на страни членки. Така могат да се избегнат противоречия. НАТО ще продължи борбата си срещу всички прояви на тероризма. Едностранните действия не трябва да се толерират, но никой не може да ги спре - те носят само вреда на алианса. НАТО не счита никоя страна за враг, Русия, за съжаление, се позиционира като заплаха зяа Евроатлантическата сигурност", коментира  още генералът.

Той бе категоричен, че НАТО не е поискала в България да има база на алианса.

"F-16 беше единствената причина за срещата на Тръмп и Борисов. Ще имаме полза, ако засилим сътрудничеството със САЩ. Европа трябва да произвежда повече отбранителни продукти, за да се конкурира със САЩ", заключи Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: НАТОСАЩСъби Събев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пусти Ген.-чо с тамбурата,за присмех станал на децата
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ген.-чо Събев ние бяхме с усъвършенствана арм.по татово време.Сега сме с свалени,бермудки а ко ши кайж
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕГАДЯЙ
34
0
 
7
 
! Отговори
анатемадявола преди 4 години
ПРЕДАТЕЛИ НА МАЙКА СИ И ДЕЦАТА СИ,НА РОД И РОДИНА,В ада да гебе-рясате,пройдохи
33
0
 
10
 
! Отговори
Ставри Хаджикостов преди 4 години
Дoкoгa бългaри, щe пoзвoлявaтe шeпи клoунии въжeигрaчи нacтaнили ce в МC и Пaрлaмeнтa,дa ce пoдигрaвaт c вac и ви oгрaбвaт eжeднeвнoи eжeчacнo !Жaл ми e кoгaтo глeдaм тeзи нeщacтници oт вac,кaк "caмooтвeржeнo и cъc cтрacт" трият индулгeнциитe нa Д.П.и cи въoбрaзявaт чe щe ги пoкaжaт пo кaзиoннитe мeдии,кaтo cлeдвaщитe пишкин милиoнeри cпeчeлили oт лoтaриятa !?Живoтa ви прoтeчe в лъжи, нecгoди, кoрупцияи мизeрия !Нямa кoй дa ви кoмпeнcирa изгубeнoтo врeмe. . .
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук русофилите още незнаят че свастиката е божествен синвол на брама а петалъчката на дявола
31
0
 
7
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
съби, колко ти е била заплатата и колко пенсия вземаш? питам за статистиката на комисарките от ек... сам знаеш, че те са над генералитета... :-)))
30
0
 
19
 
! Отговори
Сабята преди 4 години
Прякорът на Съби е Съби-сабята! Не защото е остър като сабята, а е *** като нея! Иначе си е краварска ***! Беше на некви курсове в СФАЩ и от тогава е върл кравар!?
29
0
 
8
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
ако трябва да сме честни, каквито винаги сме били и сме, то трябва да си признаем с ръка на сърдцето, че ако ние си бранехме пенсиите така яростно, както лампазите си пазят медените заплатки и ранните пенсии, то нямаше да ни се налага да работим за всички тези псиxonати до 80 годишна възраст. нали... :-)))
28
3
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Ти на колко годинки си бре?Какъв *** на Цвъки ,като Цвъки преди 25 години когато Събев беше НЯКОЙ ,Цвъки беше НИКОЙ. Вие селяните сте големи завистници ,ей !!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...ha ha ha "general " na kakvo si general be Sabi Sabev ?!?? Na 68-ma brigada li ?!? ..Aaa I na pochetnata rota s voennia orkestar ...Generali imahme predi a I armia .o koiato tvoeto NATO trepereha !!!Vchera chetoh za goliamata vi radost ! Kupili shte si vtora raka helicopter ot niakava civilna firma deto e dershila da go prodade I da si kupi novia model !!! Vie pak ste shteli da mu turite niakoia druga kartechnitsa I da go preboiadisate za voenen !!!NATO sa teroristi a vie oligo freni !!!
26
0
 
13
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
Генерал в пенсия, значи служил отдавна и се е клел да служи вярно на Варшавския договор и на дружбата със СССР, а сега е пръв атлантик. Нищо чудно, както повечето ни политици продаващи се за жълти стотинки. Нека НАТО приеме за член Русия и тогава ще бъде мир, да но няма да стане защото производителите на оръжие няма на кого да продават своите оръжия, а те са тези които определят политиката. САЩ много ни харесват, защото купихме техни самолети, но визите си остават и така ще бъде.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** от село Желю Войвода, сливенско, щеше да стане герал на кукуво лято, ако не се беше оженил за генералска щерка. В селото още го приказват, че е имал заболяване и е влязъл във военното училище с "връзки". *** на хранилка от НПО-та, адсолютен некадърник, солтaшaк на Цвъки!
24
15
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Генерал Събев е генерал от 20 години Водеше оперативното управление на военновъздушните сили на България ,когато ген.Радев е бил още редови летец.Много от постващите не са били и родени но плюят.....П.р.о.стият човек,винаги осъжда,напада и обижда всичко което е извън тесният му кръгозор и което не разбира.
23
11
 
0
 
! Отговори
Съвременик преди 4 години
Всъщност знаете ли невръстни к.ел.е.ш.и не помирисвали казарма и нямащи понятие що е то военна служба кой е генерал Съби Събев и от кога е генерал ?Когато днешният президент ген. Радев е бил още майор. Петнадесет години преди Радев да е удостоен от Първанов с това звание. М.о.ч.ковци,за армия ще ми говорят!!!
22
1
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
НАТО означава Северно Американска Терористична ОрганизацияСатаНАТО е дявол и антихрист
21
1
 
13
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Много е смешен този генерал!Може ли да говори такива глупости!
20
1
 
11
 
! Отговори
адам преди 4 години
кьв генерал е този нещастен *** с кафяви зьби
19
1
 
18
 
! Отговори
Онур преди 4 години
Генерал в оставка Събев ЧЛЕН на атлантическия съвет. Това изчерпва всичко. В Атлантическия съвет са от предател нагоре. И евреина Пасито /Юда Искариотски/ който се финансира от САЩ за да гони техните интереси в България.
18
1
 
10
 
! Отговори
ДОПЪЛВАМ... преди 4 години
НУЖДА ОТ НАТО.НЕ ЗНАМ,А ИСКАМ ДА ЗНАМ